Un nou participant pe piaţa de capital – „DEPOZITARUL CENTRAL” S.A.

Comisia Naţională a Pieţei Financiare (CNPF), în cadrul ședinței Consiliului de administrație CNPF din 20 martie 2015,  a hotărât să elibereaze Societăţii pe acţiuni „DEPOZITARUL CENTRAL” autorizaţie  de societate de registru pe termen de 5 ani, începând cu 20.03.2015.

CNPF a acordat condiţionat această autorizaţie, obligând societate,  în termen de 1 an de la data intrării în vigoare a hotărârii, să prezinte la CNPF opinia de audit a unei companii specializate în activitatea de audit şi/sau consulting în domeniul tehnologiilor informaţionale privind sistemele informaţionale utilizate de societate,  prescriind S.A. „DEPOZITARUL CENTRAL” în termen de două luni din data intrării în vigoare a hotărârii, schimbarea denumirii într-o formă corespunzătoare activității autorizate și desfășurate de aceasta pe piața de capital. Denumirea de „DEPOZITAR CENTRAL” poate obţine doar societatea care deţine licenţa de depozitar central.

S.A. „DEPOZITARUL CENTRAL” este un participant nou pe piaţa de capital care va avea activitate de ţinere a registrelor deţinătorilor de valori mobiliare ale companiilor care nu sunt considerate entităţi de interes public şi va oferi consultanţă şi servicii privind relaţiile corporative.

In this article


Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.