Uşile deschise de la Banca Naţională a Moldovei s-au închis

Banca Naţională a Moldovei (BNM) şi-a deschis uşile pentru publicul larg în perioada 6-7 iunie 2016. Acest evenimentul a fost organizat în mod tradițional, cu prilejul Zilei lucrătorului bancar.

La eveniment au participat cetățeni de diverse profesii care au venit aici și au audiat prezentări la subiectul financiar, au participat la mese rotunde și au vizitat sala de expoziții. Doritorii de a face o incursiune în tema activității băncii centrale s-au arătat interesați de expunerile specialiștilor BNM referitoare la politica monetară, cursul valutar și gestionarea rezervelor valutare în cadrul BNM și a riscurilor aferente, statistica datoriei externe a Republicii Moldova.

Prezentatorii și-au pregătit discursurile, în funcție de doleanțele și studiile vizitatorilor anunțate din timp, exprimîndu-și disponibilitatea pentru explicații mai detaliate la informația oferită. Discuțiile cu copiii s-au centrat pe o tematică respectiv mai accesibilă, vizînd istoria și evoluția monedei naționale.

În sala de expoziții, oaspeții au avut posibilitatea de a vedea colecția de monede comemorative emise de Banca Națională a Moldovei, specimene de bancnote și monede emise de BNM, precum și de alte bănci centrale.

In this article


Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.