Vezi care e obiectivul principal al noului director general al Bursei de Valori București

CEO BVB

Bursa de Valori Bucuresti (BVB), cea mai importanta institutie a pietei de capital, va continua sa dezvolte o infrastructura si un mediu care sa-i permita sa atinga potentialul maxim astfel incat Romania sa promoveze in randul pietelor emergente ca o consecinta a acestei dezvoltari, a declarat Adrian Tanase in cadrul primei conferinte de presa sustinuta din pozitia de director general al BVB.

„Obiectivul principal al mandatului meu este atingerea potentialului maxim de lichiditate al bursei si acest lucru poate veni din trei directii. Prima directie vine din listari, adica din cresterea numarului de companii listate. Ca sa avem lichiditate trebuie sa avem companii listate si de aceea acest proces este foarte important. Fara companii noi la bursa, orice am face, ca platforma de tranzactionare, am avea un potential limitat. A doua dimenisiune se refera la accesul investitorilor la piata: orice investitor, roman sau strain, ar trebui sa poata tranzactiona la bursa noastra. Daca exista vreun investitor care nu poate tranzactiona, atunci acest lucru limiteaza potentialul de tranzactionare. Trebuie sa dispara orice bariera de a tranzactiona la BVB. A treia dimensiune, foarte importanta, este reprezentata de posibilitatea de a tranzactiona. E nevoie sa avem o contraparte centrala (CCP), e nevoie de short-selling (vanzarea in lipsa), e nevoie sa refacem piata de derivate. Sunt doar cateva exemple care vor contribui la dezvoltarea bursei noastre,” a declarat CEO-ul BVB.

„Promovarea la statutul de piata emergenta va fi o consecinta a tuturor acestor masuri pe care le vom lua pentru cresterea lichiditatii,” a sustinut Tanase.

In ceea ce priveste relatia cu antreprenorii, bursa va continua sa dezvolte aceasta relatie, proiectul „Made in Romania” fiind un proiect relevant in acest sens. „In acest moment, bursa este promovata ca o alternativa de finantare. Noul mesaj pe care vrem sa-l transmitem este ca bursa este locul unde transparenta unei companii este pretuita in bani, ca este locul unde valoarea afacerilor se maximizeaza,” a mai spus Tanase.

Proiectele de educatie financiara vor continua intr-un limbaj simplificat pentru a ajunge la un numar cat mai mare de oameni.

„Este un aspect important ca populatia sa fie educata financiar si trebuie sa simplificam mesajul catre investitorii de retail. Populatia ar trebui sa fie interesata de faptul ca investitia la bursa poate fi la fel de banala ca un depozit bancar daca se respecta anumite reguli si ca banii pe care ii acumuleaza din activitatea de zi cu zi pot genera un castig mai mare decat un depozit bancar,” a declarat CEO-ul BVB.

Adrian Tanase, 43 ani, a absolvit, in 1998, Facultatea de Cibernetica din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti. Tanase are o experienta profesionala de aproape 20 de ani exclusiv in piata de capital, cu focus pe management de portofoliu. Anterior primirii avizului din partea ASF, pe 23 ianuarie 2018, pentru pozitia de director general al BVB, Tanase a fost Chief Investment Officer in cadrul NN Pensii, cel mai mare administrator de active financiare din piata de capital locala.

Sursa: Bursa de Valori București

In this article


Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.