edufin.md
178 members
171 photos
12 videos
959 links
Prima platformă de educație financiară din Republica Moldova https://edufin.md
Download Telegram
to view and join the conversation
Deficitul comercial în Republica #Moldova s-a redus la 223,5 milioane USD în iunie 2020 de la 243,2 milioane USD înregistrat în iunie 2019 și s-a majorat de la 173,6 milioane USD înregistrat în mai 2020.
Avantajele cardului de credit de la MAIB:
Suma maximă oferită – 500 de mii de lei
Perioada de graţie – până la 60 de zile
Depui cererea o singură dată şi îl foloseşti când ai nevoie 👉 https://www.maib.md/ro/cerere-credit/
E universal - achiţi online, extragi banii de la ATM sau mergi cu el peste hotare.
Vezi ce tarife se schimbă la Victoriabank!

Dacă până acum la alimentarea contului de card de debit prin virament în MDL de la alte bănci din Moldova, achitai un comision de 0,80%, min. 1 EUR, din 1 septembrie 2020, o astfel de tranzacţie devine GRATUITĂ!

Probabil ştiai deja că la retragerea numerarului de la ATM, după depăşirea limitei de retrageri lunare gratuite, achiţi un comision. Din 1 septembrie 2020, retragerile numerarului la bancomatele #Victoriabank nu te vor costa nimic dacă deţii un card salarial, co-brand Poşta Moldovei sau unul de pensii şi plăţi sociale. Pentru celelalte tipuri de carduri de debit comisionul pentru tranzacţie va constitui 0,90 MDL.

Dacă retragi numerar de pe card de debit la orice unitate Victoriabank vei achita un comision în valoare de 1% din suma retrasă, cu excepţia retragerilor de valută străină de pe un card salarial valutar, comisionul pentru o astfel de tranzacţie va constitui 0%.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Ce este marja și când apare fenomenul de margin call în procesul de tranzacționare - explicat printr-un GIF
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Cash-in by code - o noua posibilitate de alimentare a contului de card de la Moldova Agroindbank pentru persoane fizice si juridice
Cursul valutar mediu lunar al EUR si USD #Moldova
Rata șomajului în Republica #Moldova conform datelor din trimestrul II constituie 4,2%. Prognoza pentru trimestrul III - 8,5%
Tranzacții la Bursa de Valori a Moldovei
Tranzacții la Bursa de Valori a Moldovei
Kurzarbeit – colacul de salvare al economiei românești?

Kurzarbeit, în traducere „muncă scurtă”, este o soluție aplicabilă în situații speciale, de criză, apărută în Germania acum mai bine de un secol, dar ajunsă cunoscută în urma rezultatelor excelente din perioada crizei financiare globale din 2008-2009. https://edufin.md/kurzarbeit-colacul-de-salvare-al-economiei-romanesti/
La 21 septembrie a avut loc un webinar organizat de ROCA X, în cadrul Techsylvania.

Fondatori ai unor companii susținute de ROCA X, alături de investitori cu experiență în zona de startup și nu doar, au participat la un eveniment menit să pună în lumină particularitățile ecosistemului de afaceri tech la început de drum, așa cum arată el astăzi. Folosind experiența personală, precum și o analiză a celor mai importante metrici obiective, speakerii au conturat principalele repere pentru o companie în dezvoltare, precum și portretul partenerului ideal în călătoria spre atingerea celor mai îndrăznețe obiective de business.

Aici puteți accesa înregistrarea completă:

https://www.facebook.com/ROCAXForTechStartups/videos/355880822222678
#Facebook: Datorită implementării unei taxe pe valoarea adăugată (TVA) în #Moldova, Facebook trebuie să perceapă TVA pentru vânzarea de reclame promotorilor care nu fac publicitate în scopuri comerciale în Moldova. Tuturor promotorilor cu sediul de afaceri în Moldova care nu au confirmat că fac publicitate în scopuri comerciale li se va percepe o taxă TVA suplimentară de 20% pentru serviciile de publicitate achiziționate după data de 1 octombrie 2020.