edufin.md
211 subscribers
292 photos
23 videos
1.11K links
Prima platformă de educație financiară din Republica Moldova https://edufin.md

Un proiect lansat de Asociația Oștească Platforma de Educație Financiară "EDUFIN" https://edufin.org
Download Telegram
The Ministry of Finance has opened an account for humanitarian donations in support of the Ukrainian people

Businesses and individuals can make donations to support the Ukrainian people. Donations can be made through a special account opened by the Ministry of Finance. Transfers can be made in Moldovan lei, as well as in US dollars or euros.
The accumulated financial resources will be used to provide humanitarian assistance to the citizens of Ukraine affected by the war.

Accounts opened for donations by the Ministry of Finance:

MDL
Beneficiary: Ministry of Finance of the Republic of Moldova- State Treasury
IBAN: MD69TRPAAA144111A01344QI
Fiscal code: 1006601000037
Beneficiary's bank: Ministry of Finance, State Treasury
Bank code: TREZMD2X

USD
Beneficiary: Ministry of Finance of the Republic of Moldova- State Treasury
IBAN: MD07NBPAAP144121A01344QI
Fiscal code: 1006601000037
Beneficiary's bank: National Bank of Moldova
SWIFT: NBMDMD2X
Correspondent bank: Federal Reserve Bank of New York, NY, SWIFT: FRNYUS33, account no. 021087125

EUR
Beneficiary: Ministry of Finance of the Republic of Moldova- State Treasury
IBAN: MD14NBPBBP144121A01344QI
Fiscal code: 1006601000037
Beneficiary’s bank: National Bank of Moldova
SWIFT: NBMDMD2X
Correspondent bank: De Nederlandsche Bank N. V., Amsterdam, SWIFT: FLORNL2A, IBAN NL90FLOR0600126226

DESTINATION: HUMANITARIAN SUPPORT OF UKRAINIAN REFUGEES TO THE REPUBLIC OF MOLDOVA

Donations can also be made through the MPay Government Electronic Payments Service, by accessing the following link https://bit.ly/3IlBAeg

Detalii - https://bit.ly/3sndwSH
Anunț de la #maib:

Vă anunțăm despre decizia maib de a revizui cursul valutar pentru hrivna ucraineană aplicat cu începere de astăzi, ora 16:00, în agențiile băncii.

Astfel, #noul #curs de comercializare este stabilit la valoarea de vânzare – 0,45 MDL, cumpărare – 0,53 MDL.

Totodată, pentru a asigura accesul a cât mai multe persoane la operațiunile de schimb valutar, este stabilită limita de 100 dolari SUA per operațiune.

Maib întreprinde măsuri pro-active de susținere a cetățenilor ucraineni, despre care vom informa constant.
Anunț de la #micb:

#Moldindconbank donează 1 000 000 de lei pentru refugiații din Ucraina.💙💛

Moldindconbank este solidar cu cetățenii Republicii #Moldova, care oferă o mână de ajutor oamenilor din #Ucraina, nevoiți să se refugieze din calea războiului. Banca va transfera 1 000 000 de lei în contul special, deschis de Ministerul Finanțelor, pentru a susține efortul autorităților de a-i ajuta pe refugiați.

🇺🇦”Nu putem rămâne indiferenți față de suferința oamenilor, care au fost nevoiți să lase în urmă casele lor și tot ce au agonisit de o viață, ca să-și salveze viețile și viețile copiilor. Sperăm că ajutorul nostru îi va susține să treacă mai ușor prin aceste greutăți și îi îndemnăm pe toți clienții și partenerii, dar și membrii echipei noastre să contribuie pentru aceasta”, a declarat vicepreședintele Comitetului de Conducere al Moldindconbank, Tzvetanka Kroumova.
Cardurile #Visa și #MasterCard emise de băncile rusești supuse sancțiunilor nu vor mai funcționa în străinătate din 26 februarie - RBK
Ce înseamnă deconectarea sistemului SWIFT pentru Rusia și pentru fiecare rus?

Sistemul #SWIFT este uneori descris ca o „armă nucleară financiară”.

Dacă țara este deconectată de la SWIFT, tranzacțiile sale de plată interbancare devin mult mai complicate, capacitatea de a tranzacționa bunuri și de a muta valute este subminată, iar decontarea se poate face doar în numerar.

Acum, băncile rusești nu vor putea interacționa cu piața financiară internațională. Este aproape imposibil pentru companiile rusești și persoanele fizice cu conturi bancare în țară să importe și să exporte mărfuri, să ia împrumuturi și să investească.

Acesta înseamnă:
Fără carduri de plată;
Fără remitențe;
Fără afaceri cu alte țări;
Fără tranzacții bancare;
Amazon, Netflix, Apple, ebay etc. nu acceptă numerar, prin urmare, rușii nu vor mai putea folosi aceste servicii;
Va fi dificil de încărcat chiar și contul de mobil.
Banca Națională a Ucrainei a făcut apel la sistemele internaționale de plată #Visa și #Mastercard să înceteze deservirea cardurilor de plată emise de băncile rezidente ale Federației Ruse.

💬 „Echipa Băncii Naționale ia toate măsurile posibile pentru a asigura spatele financiar al ucrainenilor și a contracara agresiunea Rusiei în sfera financiară. Considerăm inadmisibil să acordăm sprijin financiar pentru agresiunea armată împotriva țării noastre prin cardurile internaționale de plată Visa și Mastercard. Visa și Mastercard vor lua o decizie corectă de dragul păcii în Ucraina”, a declarat Kyrylo Shevchenko, președintele Băncii Naționale a Ucrainei.
Mesaj de la #maib:

În contextul tensiunilor din țara vecină maib a întreprins un șir de măsuri pentru a susține cetățenii ucraineni aflați pe teritoriul Republicii Moldova, inclusiv:

am lansat un site special cu informații utile - https://dopomoga.life/.

am revizuit cursul valutar pentru moneda ucraineană.

am anulat comisionul aplicat la #bancomatele #maib pentru operațiunile de retragere de bani de pe cardurile bancare emise de băncile ucrainene.

am luat decizia de a #emite #gratuit #carduri bancare în lei, dolari și euro pentru cetățenii Ucrainei. La fel, în contextul numărului înalt de solicitări de retrageri de bani la bancomatele maib, a fost setată limita zilnică de 100 dolari/ 100 euro per card emis de una dintre băncile ucrainene.

monitorizăm constant situația la bancomatele maib și suplinim numerarul necesar. La fel, amintim că la bancomatele maib poate fi schimbată și cumpărată valută (euro sau dolari americani) la orice oră, rapid și sigur.
Banca rusească #Tinkoff convertește dolarul în 153 de ruble
💳 Banca Centrală Rusă anunță cu privire la activitatea serviciilor de plată în #Rusia

#Apple pay, #Google Pay, #Samsung #Pay funcționează pentru cardurile de plată a tuturor băncilor, cu excepția celor care au intrat sub sancțiuni (#VTB, Sovcombank, Promsvyazbank, Novikombank, Otkritie).

Plățile prin aceste servicii pentru cardurile de plată emise de alte bănci (#Sberbank, #Alfa, #Tinkoff etc.) pot eșua dacă #POS terminalul (dispozitiv de plată) sau magazinul #online este deservit de una dintre băncile de mai sus.

Prin urmare, vă recomandăm să aveți un card de plată cu dvs. pentru orice eventualitate, pentru a putea efectua plăți.
Bursa SPB din Federația Rusă a anunțat că mâine, 28 februarie, tranzacțiile nu vor avea loc.
Banca Centrală Rusă anunță că tranzacționarea pe piața valutară, piața repo a Bursei din Moscova se va deschide la ora 10:00, ora #Moscovei.

Banca Rusiei va evalua fezabilitatea deschiderii tranzacționării pe alte piețe, în funcție de evoluția situației.

Banca Rusiei va anunța decizia de a deschide sau nu tranzacțiile la ora 13:00, ora Moscovei. În cazul unei decizii pozitive, licitația se va deschide la ora 15:00, ora Moscovei.

Banca Rusiei introduce, de asemenea, o interdicție temporară a brokerilor din 28 februarie 2022 pentru a executa tranzacții de vânzare de valori mobiliare în numele nerezidenților.
Anunț al Băncii Naționale din #Ucraina:

Prieteni, la numeroase solicitări, împreună cu echipa #Privatbank, am adăugat o modalitate simplificată de transfer de fonduri pentru nevoile curajoșilor noștri soldați.

Un transfer de fonduri pentru a ajuta armata cu un card de plată este acum disponibil pe site-ul Băncii Naţionale.

Puteți ajuta Forțele Armate ale Ucrainei făcând un transfer de pe un card de plată - orice bancă din orice țară din lume.

Fondurile vor merge într-un cont special al Băncii Naționale, creat pentru a sprijini armata.

➡️ Puteți transfera fonduri online cu cardul aici: https://cutt.ly/GP759fd

Susținem armata ucraineană și suntem recunoscători tuturor pentru ajutorul acordat! 🇺🇦
Consiliul de administrație al Băncii Centrale Ruse a decis să majoreze rata de bază din 28 februarie 2022 la 20% pe an.

Condițiile externe pentru economia rusă s-au schimbat dramatic. O creștere a ratei de bază va asigura o creștere a ratelor depozitelor la nivelurile necesare pentru a compensa riscurile crescute de devalorizare și inflație.

Acest lucru va ajuta la menținerea stabilității financiare și a prețurilor și va proteja economiile cetățenilor de depreciere.
Valorile mobiliare ale companiilor rusești s-au prăbușit la bursa din #Londra. Grupului #TCS devin mai ieftine cu 77,27%, #Sberbank - cu 73,39%
Banca Centrală Rusă:

În baza propunerilor Ministerului de Finanțe al Federației Ruse și ale Băncii Centrale, astăzi va fi luată decizia de a introduce, începând cu 28 februarie 2022, pentru rezidenții care participă la activitate economică străină vânzarea obligatorie a valutei străine în suma de 80% din veniturile datorate rezidenților în temeiul tuturor acordurilor de comerț exterior.
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
Declarația guvernatorului Băncii Centrale Ruse, Elvira Nabiullina, în urma ședinței Consiliului de Administrație al Băncii din 28 februarie 2022
Din cauza situației actuale, Banca Centrală a Rusiei a decis să nu reia tranzacționarea la 1 martie 2022 la Bursa din #Moscova în secțiunea de bursă și secțiunea de piață a instrumentelor financiare derivate. Orele de deschidere pentru 2 martie 2022 vor fi anunțate până la ora 9:00, ora Moscovei, pe 2 martie.
Acum toate cardurile de plată din portofelele #Apple / #Google #Pay ale clienților #Monobank din #Ucraina vor arăta astfel, a anunțat co-fondatorul bănci, Oleg Gorokhovskyi