Zilele Energiei în oraşul Ungheni

În perioada 14-15 aprilie 2016, în oraşul Ungheni au fost marcate Zilele Energiei, activităţi prevăzute de Proiectul Energie Regenerabilă şi Eficienţă Energetică pentru Clădirile publice.

Scopul acestui eveniment a fost creşterea gradului de informare a cetăţenilor asupra importanţei performanţei energetice a clădirilor publice si crearea unui cadru de dialog şi facilitarea comunicării între actorii interesaţi de aceste actiuni.

În prima zi a acestui eveniment a fost organizat festivalul concurs de muzică clasică, uşoară şi populară unde au evoluat 155 de elevi ai Şcolii muzicale, liceelor teoretice, membrii ansamblurilor muzicale ale Palatului Culturii şi Centrului de creaţie a copiilor cu o prezentare a costumelor eco. In ziua urmatoare a fost organizat un flash-mob privind eficienţa energetică şi sursele de energie regenerabilă si o expoziţie-concurs a ideilor de proiecte privind utilizarea energiei regenerabile „Copiii şi tinerii din oraşul Ungheni – promotorii energiei renovabile”.

La fel, in cadrul Zilelor Energiei, a fost desfasurata conferinta „Sursele de energie regenerabila sansa unui viitor mai sigur” cu motto-ul: Energia inseamna viitorul nostru: alege sa fii Eco! Scopul conferintei a fost conştientizarea importanţei eficientizării energetice şi informarea reprezentanţilor autorităţilor publice locale, instituţiilor publice, ONG-urilor, copiilor şi tinerilor privind avantajele utilizării surselor de energie regenerabilă şi promovarea proiectelor de succes de utilizare a energiei regenerabile din oraşul Ungheni. La aceasta conferinta au participat reprezentanţi ai autorităţilor publice locale de nivelul I şi II, instituţii publice, ONG-uri, mediu de afaceri, mass-media, reprezentantul Delegatiei Uniunii Europene in Republica Moldova, managerul de proiect Energie şi Biomasa si reprezentanti ai Academiei de Ştiinţe a Moldovei.

Aducem aminte ca proiectul este implementat de ASSA „ASSTREIA”, beneficiar fiind Primăria oraşului Ungheni. Acţiunea are o durată de 36 luni şi este finanţată de Uniunea Europeană prin intermediul programului „Covenant of Mayors – demonstration projects Eastern Partnership”. Proiectul va îmbunătăţi condiţiile de cazare şi educare a peste 375 de copii şi 56 de angajaţi din grădiniţă, iar datorită parcului de panouri fotovoltaice grădiniţa va putea livra energie electrică localităţii.



Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.