​​Asociația Obștească Platforma de Educație Financiară ”EDUFIN” a lansat, în februarie 2016, Prima Platformă Online de Educație Financiară din Moldova – ​EDUFIN.MD, care are ca scop promovarea educației financiare în rândul societății.

​Platforma EDUFIN.MD este o continuare a proiectului lansat în anul 2014 – Portalul informativ financiar-economic Wall Street Moldova.

Încercăm prin intermediului mediului online să familiarizam societatea cu educația financiară!

Membrii asociației consideră că ​o societatea educată financiară este o societate care înțelege mai bine produsele și conceptele financiare, precum și are posibilitatea să-și dezvolte competențele necesare pentru a-și aprofunda cunoștințele în domeniul financiar, și anume să fie conștientă de riscurile și oportunitățile financiare și să ia decizii avizate în materie de servicii financiare.

​Educația financiară vine în completarea măsurilor menite să garanteze informarea, protecția și consilierea în mod corespunzător a societății care în fiecare zi este consumătoare de servicii financiare.

Educația financiară poate contribui la stabilitatea financiară prin sprijinirea societății în a alege produse și servicii corespunzătoare, reducând astfel rata creditelor neperformante, și anume pentru împrumuturi și credite ipotecare, sporind diversitatea și, prin urmare, securitatea economiilor și a investițiilor.

​Persoanele care au primit o educație financiară sunt în măsură să aleagă produse și servicii mai puțin oneroase, de o calitate superioară și mai adecvate, accentuând astfel concurența, încurajând inovarea și solicitând îmbunătățiri ale calității și diversității acestora, ceea ce duce la o mai mare eficacitate în sectorul financiar și la o îmbunătățire a bunăstării economice.

Consumatorii care au încredere în capacitatea lor de a investi pot aduce lichidități suplimentare pe piețele de capital, care pot fi utilizate ulterior pentru finanțarea micilor întreprinderi din Republica Moldova, un element-cheie în sprijinirea creșterii economice și a locurilor de muncă.

​Educația financiară poate încuraja consumatorii să compare ofertele prestatorilor de servicii, indiferent de situarea geografică a acestora, permițându-le astfel să beneficieze de posibilitățile oferite de piață.

EDUFIN – Pentru o societate educată financiar!