Cercetare: Timp de 10 ani criptovalutele vor deveni o formă răspândită de plată

În decursul următorului deceniu, bitcoin-ul și alte criptovalute vor deveni cele mai răspândite forme de plată pentru bunuri și servicii. Această concluzie a fost enunțată de un grup de cercetători de la Imperial College din Londra și platforma de investiții sociale eToro, în raportul publicat ”Criptovalutele: depășirea barierelor în calea încrederii și acceptării”.

Potrivit cercetătorilor, pentru acceptarea criptovalutelor, este necesar că acestea să îndeplinească următoarele funcții:

  • de acumulare și economisire;
  • de schimb și unitate de cont.

În același timp, ei sunt încrezători că criptovalutele sunt deja un mijloc de acumulare.

După cum se menționează în raport, ”Respectarea ultimelor două criterii va impune bitcoin-ului și altor criptovalute să progreseze în rezolvarea problemelor rămase, cum ar fi scalabilitatea, interfața utilizatorului și reglementarea”.

”Primul e-mail a fost trimis în 1971, dar a durat aproape trei decenii pentru ca tehnologia să obțină o interfață prietenoasă de la Hotmail. Prima tranzacție de bitcoin a avut loc aproape opt ani în urmă, astăzi vedem deja că începe să satisfacă cerințele care sunt față de bani. Noi credem că bitcoin-ul și alte criptovalute vor deveni răspândite în decursul următorului deceniu. Bineînțeles, există bariere, dar acestea pot fi depășite”, a declarat Iqbal Gandham, directorul general al eToro.

Potrivit companiei Ipsos, care a realizat un studiu privind percepția noilor tehnologii de către rezidenții Europei, Australiei și Statelor Unite ale Americii, interesul față de criptovalute și blockchain se va dubla.

Subscrie-te la postările EDUFIN pe Facebook!Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.