MAIB: Protejează-te de fraude

Fii prudent, dacă ai plasat un anunţ de vânzare a unui produs sau de prestare a unor servicii pe site-uri de comercializare din Moldova.

Răufăcătorii utilizează o nouă modalitate de fraudă folosind linkuri dubioase, care te poate lăsa fără bani pe contul de card.

Cum funcţionează?

Doreşti să vinzi un produs sau să prestezi anumite servicii şi publici pe site-urile de comercializeze un anunţ în acest sens. Atacatorii te contactează şi se declară interesaţi de achiziţie, apoi te conving să accepţi propunerea de a primi banii pe card prin accesarea unui link.

Când dai click pe link pentru a primi transferul de bani, ţi se deschide o pagină WEB, pe care ţi se cere să indici datele tale de card, soldul disponibil, codul CVV/CVC sau alte date personale. În realitate este o pagină WEB de phishing prin care răufăcătorii încearcă să colecteze datele bancare pentru a sustrage ilicit banii de pe contul tău.

Cum te protejezi de fraude?


 1.     Dacă nu cunoşti personal cumpărătorul sau dacă nu ai încredere în acesta, nu accesa link-ul expediat de el şi nu indica pe site-urile dubioase datele cardului tău.
2.     Monitorizează sistematic starea contului prin aplicaţia mobilă MAIBank/SMSnotificari/Chatbot. Daca ai suspiciuni, blochează imediat cardul prin App MAIBank sau sună la 1313.

Reţine: Codul CVV şi parolele primite prin SMS sunt destinate pentru autorizarea plăţilor şi nu trebuie divulgate nimănui sub niciun pretext.

Sursa: maib.mdJoin the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.