7 lucruri pe care toată lumea ar trebui să le înțeleagă despre bani

Educaţia financiară este atât de importantă, deoarece banii reprezintă una dintre necesitățile vieții, și totuși atât de mulți oameni continuă să se lupte inutil pentru obţinerea lor.

Există câteva sfaturi cu privire la cele mai bune metode de a fi mai educat din punct de vedere financiar: Nu cheltuţi prea mult. Nu acumulaţi datorii pe cardul de credit. Economisiţi mai mult. Înțelegeţi modul în care funcționează ratele dobânzilor. Trăiţi sub limita mijloacelor financiare. Lista poate continua. O mare parte din aceste recomandări sunt de fapt destul de bune, dar nu vă vor face bogat.

În acest articol vă propunem să vă extindeţi conștiința și nivelul de înțelegere despre bani prin ochii milionarilor autoproclamați.Studiaţi diferențele în gândire între clasa de mijloc și cei bogați

Studiaţi modul în care gândesc oamenii bogați și urmaţi-le exemplul. Studiaţi modul în care clasa de mijloc gândește referitor la bani, astfel încât să nu cădeţi în aceeași capcană. Fiţi atenţi: Există o mulțime de oameni bine intenționați din clasa de mijloc, care cred că știu multe despre bani, și în timp ce ei au cea mai bună intenţie, ei nu au nici o idee atunci când vine vorba de crearea bogăției.

Fiţi obsedat de succes şi nu de bani

Cei mai mulți oameni cred că cei bogați sunt obsedaţi de bani. În timp ce ar putea fi adevărat, de cele mai multe ori bogaţii sunt obsedaţi de succes. Banii nu reprezintă nimic mai mult decât un indicator pe care bogaţii îl utilizează pentru a vedea dacă au atins ținta cea mai recentă. Afacerile și viața sunt pur și simplu un joc și adevărul este că milionarii autoproclamați sunt cu adevărat dependenți să câştige.

Priviţi banii ca pe o resursă infinită

Oamenii obişnuiţi cred că în lume există o sumă limitată de bani, și ei trebuie să se lupte pentru partea lor înainte ca altcineva să îi obţină. Ei trăiesc într-o lume a fricii și a deficitului de bani, care spune că banii sunt greu de obţinut și chiar mai greu de menţinut. Cei bogați privesc banii ca pe o resursă infinită. În cazul în care au nevoie de mai mulţi bani, ei pur și simplu folosesc mintea lor pentru a crea mai mult. Lumea bogaţilor autoproclamaţi este o lume a abundenței nelimitate.

Rezolvaţi o problemă

Cel mai rapid mod de a face bani este să rezolvaţi o problemă. Cu cat mai mare este problema, cu atât mai mulți bani veţi face. Care sunt cele mai mari probleme din industrie sau în jurul domeniului vostru de expertiză? Puteți găsi o cale de a rezolva una dintre aceste probleme, sau cel puțin să o simplificaţi? Gândirea creativă care rezolvă probleme este cea mai bine plătită aptitudine în lume. Cu cât mai multe problemele rezolvaţi, cu atât mai bogat deveniți.

Depistaţi când să folosiţi logica vs. emoția

Problema cu care oamenii se confruntă când vine vorba de bani este că ei încurcă gândirea logică cu emoțiile. Logica ar trebui utilizată întotdeauna atunci când vine vorba de luarea deciziilor financiare. Emoțiile ar trebui sa fie folosite pentru a vă motiva. Gândirea logică înseamnă să nu cumpărați acea mașina de sport scumpă. Emoția înseamnă să atârnaţi o poză cu mașina de sport scumpă în fața voastră, cum ar fi morcovul în fața iepurelui, pentru a vă face sa lucraţi din greu.

Simţiţi-vă confortabil în situaţii inconfortabile

Cei mai mulți oameni tind spre confort, fie că este vorba de confort fizic, psihologic sau emoțional. Să deveniţi milionar nu este ușor, iar nevoia de confort poate fi devastatoare. Trebuie să plătiţi un preţ ca să deveniţi bogat, dar dacă aveți duritatea mentală să înduraţi dureri temporare, atunci puteți culege recolta de avere abundentă.

Credeți în voi

Credeți că cineva ar trebui să vă sprijine financiar? Bogaţii autoproclamaţi cred în încrederea de sine. Ei cred că obținerea bogăţiei este o alegere. Ei cred că fiecare cetățean într-o economie de piață liberă are posibilitatea să devină bogat. Luaţi decizia de a crește nivelul de încredere în sine în toate domeniile vieții voastre. Este singurul drum spre adevărata libertate, financiară sau de altă natură.

Niciodată nu încetaţi să învățați

În timp ce cei bogați respectă puterea educației formale, ei de obicei nu o asociază cu construirea unui imperiu financiar. Mulţi dintre bogaţi şi-au acumulat averile prin achiziționarea și ulterior vânzarea cunoștințelor specifice. Decideți astăzi să deveniţi un student de-a lungul vieţii și să preluaţi controlul asupra propriei autoeducații.

Am fost bogat și am fost sărac, și vă pot spune că viața cu bani este mult mai bună decât viața fără ei. Banii cu siguranță nu aduc fericire, dar sigur fac viața mai ușoară. Luaţi decizia de a prelua controlul asupra finanțelor voastre, creșteţi valoarea netăși schimbaţi-vă viața pentru totdeauna.Autor: Steve Siebold / Business Insider
Traducere şi adaptare: Tatiana Comerzan / edufin.mdJoin the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.