CNPF vine cu precizări la cererea privind retragerea licenței de activitate a CIA ASITO

Comisia Naţională a Pieţei Financiare (CNPF) a publicat un comunicat în care vine cu unele precizării în urma publicării în mai multe medii de informare a anunţului privind depunerea de către Compania Internaţională de Asigurări ASITO a cererii privind retragerea licenței de activitate.

CNPF precizează că, către finele zilei de vineri, 1 iulie 2016, la Comisie a parvenit o cerere cu privire la retragerea licenței de activitate a CIA ASITO, semnată de directorul companiei, Andrii Lupyr. Cererea dată face trimitere la decizia Consiliului societăţii, dar nu a fost anexată nici-un proces verbal al organului de conducere competent al CIA ASITO.

În aceste condiții, CNPF declară că, va examina cererea depusă prin prisma legislației în vigoare şi subliniază că, este absolut prematur a anunța, după cum s-au grăbit s-o facă unele medii de informare, despre încetarea activității CIA ASITO odată ce a fost depusă o astfel de cerere.

CNPF informează că, în condiţiile când o companie de asigurări depune cererea de retragere a licenței, entitatea dată este impusă să-și onoreze obligațiunile față de fiecare dintre clienții săi.





Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.