Andy Szekely: Ce să nu mai faci în 2018

La cei mai multi oameni inceputul de an e despre optimism si stabilire de obiective … . Totusi … . Merita din cand in cand sa ne uitam si la ce ar trebui sa NU mai facem … la greselile pe care ar fi bine sa nu le mai repetam … si care de fapt stau in calea obiectivelor!

Din aceasta categorie, iti ofer 3 idei, care pe mine si pe prietenii mei, ne ajuta foarte mult sa evoluam si sa crestem an de an:Ce sa NU mai faci !!! (sau sa reduci drastic)

1. Nu mai da vina pe altii. Deloc !

Este 100 % responsabilitatea ta! Situatia in care te afli e rezultatul a mii de alegeri pe care le-ai facut in trecut. N-are nicio noima sa dai vina pe altii pentru locul in care esti.

Aminteste-ti ca desi nu este vina ta intotdeauna, este intotdeauna responsabilitatea ta sa obtii ceea ce vrei!

2. Nu mai gandi pe termen scurt !

Asa vor sa gandesti cei care vor sa te manipuleze si iti vand tot felul de prostii pentru ca nu-i asa…meriti si tu sa te simti bine … . Daca cedezi mereu la astfel de tentatii, ceea ce se va intampla pe termen lung este ca devii extrem de neatent.

Lasi mereu ideile si propunerile altcuiva sa intre in viata ta si sa iti dicteze urmatorii pasi. Daca accepti orice ti se propune nu mai ajungi sa faci ce se impune … .

Ca sa ai cu adevarat succes, se impune efort, disciplina si tenacitate. Toate astea sunt ca muschii, daca nu le exersezi, le pierzi.

Singurul mod pe care il stiu pentru a antrena cu adevarat acesti muschi e sa gandesti pe termen lung si sa lasi aceasta viziune sa te SEDUCA !!

Da, da ! Devino fascinat de obiectivele tale pe termen lung ! Motiveaza-te pentru ce ai putea sa devii in 5 ani, nu pentru ce ai putea sa obtii in 5 zile!

3. Nu te mai alinta !

Daca exista o boala sociala a zilelor noastre, propagata de tehnologie, aceasta este confortul !

Azi exista un APP pentru orice … . Ajungem la nivelul la care putem sa nu mai facem nimic si sa traim safe… sau …confortabil.

Urasc termenul „zona de confort” ! Nu e niciun confort sa incepi sa mori. Cand devii lenes, delasator, prea comod sau mofturos, incepi sa mori … . Aia nu e zona de confort ci zona de inertie … . Ceea ce pare la inceput confortabil devine sentinta.

Practic, e confortabil sa stai pe canapea, dar daca nu iti misti posteriorul sa faci miscare, in cativa ani te ingrasi, ti se umplu vasele de sange cu colesterol si … nu mori … dar ajungi sa fii asistat ca sa nu mori.

Stiu ! Este inconfortabil sa te apuci de sport … zilnic … dar este minunat ce simti dupa … . Poti extrapola exemplul asta la orice arie din viata ta. „Nu te mai alinta” este un mindset !

Practic, ce ai de facut este sa te sperii controlat ! Pune-te inteligent in situatii stressante. Protejeaza-te de riscuri ireversibile, dar nu de orice fel de risc. Asta fac oamenii care evolueaza si cresc mereu !

Vrei inspiratie? Citeste-i pe stoici ! Vrei actiune ? Ia o pauza de la „swipe to the left” si „swipe to the right” si apuca-te sa faci ceva cu rezultate palpabile, acum.

Daca faci deja asta, MINUNAT !

Fa mai mult din asta !

Iti multumesc ca ai citit pana la capat si sper ca acest naduf nu te-a ofensat. Intentia mea este sa te ajut iar viziunea mea pentru tine este sa devii un lider pentru oamenii din anturajul tau si sa ii inspiri prin curaj si rezultate.

Iti doresc un 2018 care sa merite povestit nepotilor!

Autor: Andy Szekely

Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.