10 etape care îţi garantează că vei deveni milionar la 30 de ani

A te îmbogăţi şi a deveni milionar reprezintă subiecte tabu. Ideea că cele două subiecte se pot realiza până la vârsta de 30 de ani pare o fantezie. Afaceristul american Grant Cardone explică pentru publicaţia Business Insider de ce îmbogăţirea şi milioanele de dolari din conturi nu trebuie să constituie un subiect de nediscutat, fiind chiar dimpotrivă, o problematică accesibilă.

La vârsta de 21 am ieșit din facultate, fălit și cu datorii, însă până să ajung la vârsta de 30 de ani, am devenit milionar”, povesteşte Grent Cardone.

Iata cele 10 etape care îţi garantează că vei deveni milionar la 30 de ani.

În primul rând, urmăreşte banii! „Primul pas este să te concentrezi pe creșterea treptată a veniturilor și dacă poţi, repetă asta oricând ai ocazia. Venitul meu a fost 3000 dolari pe lună și nouă ani mai târziu, a devenit 20.000 dolari pe lună. Ia urma banilor, iar acest lucru vă va forța să controlați veniturile și să vedeți oportunitățile”, spune Cardone.

În al doilea rând, nu ieşi în evidență! „Eu nu mi-am cumparat primul meu ceas sau mașină de lux până când afacerile și investițiile mele nu au realizat mai multe fluxuri sigure de venit. Conduceam o Toyota Camry, atunci când am devenit un milionar. Fă-te cunoscut pentru etica muncii tale, nu pentru brelocurile pe care le cumperi”, spune antreprenorul american.

Adună banii pentru a-i investi, nu aduna sume de bani pur şi simplu! Singurul motiv pentru a economisi bani este acela de a-l investi. Pune banii în conturi securizate, de neatins. Nu utilizați niciodată aceste conturi pentru nimic în lume, nici măcar pentru o situație de urgență. Acest lucru vă va forța să continuați creșterea veniturilor, descrisă pasul întâi.

Evită datoria care nu-ți aduce bani! Fă o regulă din a nu face vreo datorie care nu-ți aduce vreun ban. „Am împrumutat bani pentru o masină doar pentru că știam că ar putea crește venitul meu. Oameni bogați folosesc datoriile să impulsioneze investițiile și să crească fluxurile de numerar. Oamenii săraci se îndatorează pentru a cumpara lucruri care fac oamenii bogați și mai bogați.

Trează banii ca pe o iubită geloasă! Milioane de oameni ţintesc spre o independenţă financiară, dar doar aceia care fac din îmbogățire o prioritate, doar aceia pot face milioane. Pentru a deveni bogat și a rămâne bogat, trebuie să faci din asta o prioritate. Banii sunt ca un amant gelos. Ignoră-i și te vor ignora și ei, sau mai rău, te vor lăsa pentru cineva pentru care banii reprezintă o prioritate.

Banii nu dorm niciodată! Banii nu știu despre ceasuri, orare sau vacanțe și nici tu nu ar trebui să știi. Banii îi iubesc pe aceia care au o mare etică și disciplină a muncii. “Când eram de 26 de ani, am lucrat în retail și magazinul în care îmi desfăşuram activitatea se închidea la 7 seara. De cele mai multe ori, însă, mă puteai găsi acolo și la ora 23, făcînd vânzări suplimentare. Nu încercați niciodată să fiți cel mai deștept sau cea mai norocoasă persoană, doar asigurați-vă că lucrați în disciplină cu toată lumea.”, spune Grant Cardone.

Sărăcia nu are niciun sens! “Am fost sărac, și nu e nicio treabă. Am avut doar strictul necesar și iarăşi nu e nicio treabă“. Eliminati orice idee, toate ideile cum că a fi sărac este oarecum OK. Bill Gates a spus: “Dacă te-ai născut sărac, nu e greşeala ta. Dar dacă vei muri sărac, este greșeala ta.

Alege-ți un milionar drept mentor! „Cei mai mulți dintre noi s-au situat în clasa de mijloc sau săracă și apoi am tins spre o ideologie a milionarilor. Am studiat milionari care şi-au dublat averea nu o dată. Ia-ţi propriul tău mentor milionar și studiază-l. Cei mai mulți bogătași sunt extrem de generoși în ce privește cunoștințele și resursele lor.

Lasa banii să facă munca cea mai grea! „Investiția este Sfântul Graal în a deveni milionar, iar tu ar trebui să faci mai mulți bani de pe urma investițiilor tale, decât de pe urma muncii tale. Daca nu ai un surplus de bani, nu face investiții. A doua companie pe care am făcut-o necesita o investiție de 50.000 de dolari. Această societate mi-a adus înapoi cei 50.000 dolari în fiecare lună timp de 10 ani.”, sune Cardone. El precizează: „A treia investiție a fost în domeniul imobiliar, unde am început cu 350.000 dolari, o mare parte din veniturile mele nete la momentul respectiv. Eu încă dețin proprietatea respectivă și ea continuă să-mi aducă venituri. Investiția este o chestiune de căpătâi, singurul motiv pentru ca toate celelalte etape să existe. Banii trebuie să lucreze pentru tine!”.

Ţinteşte spre 10 milioane de dolari, nu spre 1 milion! „Singura mea mare greşeală pe care am făcut-o a fost că nu am gândit în stil mare. Vă încurajez să țintiți spre o suma mai mare de un milion. Nu există lipsă de bani pe această planetă, doar o lipsă de oameni gândire îndeajuns de mare.

Aplică aceste 10 etape și ele te vor face bogat! Stai departe de cei care susţin că visele tale financiare se nasc din lăcomie. Evită schemele de îmbogăţire rapidă, fii etic, nu renunţa niciodată, iar odată ajuns sus, fii dispus să-i ajuţi şi pe alţii să ajungă acolo.

sursa: capital.roJoin the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.