15 obiceiuri care garantează că nu veţi deveni un milionar

V-am tot dat sfaturi care să vă ajute să deveniţi bogaţi – dar oare care alegeri va pot pune beţe în roate în drumul spre bogăție?

În acest articol am adunat diverse obiceiuri, convingeri și însuşiri care, conform autorilor și milionarilor autoproclamați, vă vor împiedica să construiţi o avere.

Ca întotdeauna, nu vă promitem bogății ulterioare sau predicții ale viitorului, dar evitarea acestor 15 lucruri nu vă vor face rău:

Cumpărând lucruri pe care nu vi le permiteţi

Trăind peste posibilităţi este calea sigură spre un stres financiar – și chiar dacă începeți să câștigați mai mult, sau obțineți o mărire de salariu, nu folosiţi asta drept justificare pentru a vă ridica stilul de viață.

„N-am cumpărat primul meu ceas de lux sau mașină până când afacerile şi investițiile mele produceau fluxuri multiple de venituri sigure „, scrie milionarul autoproclamat Grant Cardone pentru Antreprenor. „Încă mai conduceam o Toyota Camry când am devenit milionar. Fiți cunoscut pentru etica de lucru, nu pentru mărunțișurile pe care le cumpărați.”

Gândindu-vă că nu meritaţi să fiţi bogat

„O persoană obișnuită crede că a fi bogat este un privilegiu acordat doar oamenilor norocoși”, scrie milionarul Steve Siebold pentru Business Insider. „Adevărul este că, într-o țară capitalistă, aveţi dreptul să fiţi bogat dacă sunteți dispus să creaţi o valoare masivă pentru alții.”

Întrebaţi-vă: „De ce nu eu?”. Apoi, începeţi să gândiţi la scară mare. Oamenii bogați au așteptări ridicate. De ce nu $1 milion?

Bazându-vă pe o singură sursă de venit

„Milionarii nu se bazează pe o singură sursă de venit „, scrie în „Schimbă-ți obiceiurile, schimbă-ţi viața”, Thomas C. Corley, care a petrecut cinci ani studiind oamenii bogați.

„Ei dezvoltă mai multe fluxuri. Trei pare să fie numărul magic în studiul meu … 65 % dintre ei au avut cel puțin trei fluxuri de venit pe care le-au creat înainte de a câştiga primele lor milioane de dolari.”

Exemple de aceste fluxuri adiționale sunt închirieri imobiliare, investiții pe piața de capital, și proprietăţi parţiale într-o afacere laterală.

Mulţumindu-vă cu ceea ce cunoaşteţi deja

Cei mai bogați oamenii de succes îşi antrenează mereu mintea și caută modalități de a continua studiile mult timp după absolvirea colegiului sau după finisarea educației lor formale.

Această alegere vă aparţine în întregime, accentuează milionarul Daniel Ally pentru Antreprenor: „De multe ori, oamenii depind de angajatorii lor care le cumpără cărți, îi trimit la seminarii, sau le oferă coaching. Cu toate acestea, trebuie să luați educația voatră în propriile mâini dacă doriți să prosperaţi. Investiţi în voi.”

Petrecându-vă timpul cu oamenii nepotriviţi

„Einstein a spus că conștiința este contagioasă”, scrie Siebold. „Asta nu înseamnă că trebuie să vă părăsiţi prietenii din cauza valorii lor nete scăzute. Dar, dacă vreţi să deveniţi bogat, trebuie să începeți să vă asociați cu alți oameni bogați.”

Gândiţi-vă astfel: „Dacă ați fi dorit să fiţi în formă, aţi petrece timpul cu oamenii în formă, la sala de sport, dacă vă interesa religia, v-aţi fi asociat mai mult cu oamenii de la biserică”, explică el.

„Deci, dacă doriți să deveniți bogați, petreceţi timpul printre alți oameni bogați și învăţaţi de la ei.”

Petrecându-vă timpul liber distrându-vă şi numai distrându-vă

Oamenii bogați sunt mai degrabă educați decât distrați. Să-l luăm drept exemplu pe Warren Buffett, care estimează că 80% din ziua lui de lucru este dedicată lecturii.

Potrivit lui Corley, 67% dintre oamenii bogați se uită la TV timp de o oră pe zi sau mai puțin, în timp ce doar 23% dintre persoanele sărace mențin timpul lor la TV sub 60 de minute.

Cei bogați petrec acel timp dedicat TV-lui citind – și în special ei citesc cărți de autoperfecționare. „Cei bogați sunt cititori vorace despre modul în care să se perfecţioneze”, scrie Corley. De fapt, aproape 90% dintre ei citesc pentru a se autoperfecționa timp de 30 de minute în fiecare zi.

Ţinând partenerul la distanţă, din punct de vedere financiar 

„Milioane de cupluri căsătorite nu vorbesc despre bani”, scrie Ally. „Acest lucru îi face să se simtă inconfortabil, ceea ce uneori duce la certuri. Cu toate acestea, nu puteți deveni bogat decât dacă dezvăluiți principiile voastre financiare partenerului vostru”.

In plus, două capete sunt în general mai bune decât unul singur. „Banii se înmulțesc numai atunci când iubirea se combină şi ambii membri ai familiei au o înțelegere clară cu privire la finanțele lor”, scrie el.

Alternativa nu este să deveniţi bogat şi să puneţi presiune în relație. La urma urmei, certurile din cauza banilor sunt un factor predictiv al divorțurilor.

Neeconomisind când sunteți tineri

În cele din urmă, averea nu este definită de câţi bani faceţi – ci cât de mult economisiţi. Dacă doriți să vă îmbogățiţi, trebuie să vă plătiţi mai întâi pe voi – și trebuie să începeți cât mai devreme posibil, fiindcă când începeţi să economisiţi este mai important decât cât de mult economisiți.

„Puneţi banii economisiţi în conturi securizate, sacre (de neatins)”, scrie Cardone. „Nu utilizați niciodată aceste conturi, nici măcar într-o situație de urgență … Până în prezent, cel puțin de două ori pe an eu sunt falit, pentru că investesc întotdeauna surplusul meu de bani în acţiuni pe care nu le pot accesa”.

Concentrându-vă prea mult asupra economisirii

Acestea fiind spuse, nu trebuie să vă concentraţi atât de mult pe economisire, încât să neglijaţi câștigul.

Siebold teoretizează că bogaţii pun accentul pe ceea ce vor câștiga prin asumarea unor riscuri, decât economisind ceea ce au.

„Masele sunt atât de concentrate pe reduceri, trăind o viaţă modestă, încât pierd oportunități majore”, scrie el. „Chiar și în mijlocul unei crize a fluxului de numerar, bogaţii resping gândirea maselor de a număra bănuţii . Ei sunt maeștri în a-şi concentra energia lor mentală acolo unde se pricep: asupra banilor serioși”.

Lucrând pentru banii voştri

„Dacă lucrați pentru bani, îi daţi puterea angajatorului vostru”, scrie Robert Kiyosaki în clasica finanțelor personale, „Tată bogat, tată sărac”. „Dacă banii lucrează pentru voi, vă păstrați puterea și o controlaţi”.

Să lucrezi pentru bani este cea mai ușoară cale – este ceea ce suntem învățați în școală (cum să scriem un CV, cum să găsim un loc de muncă, şi să muncim din greu). Dar impunând banii să lucreze pentru voi – prin deschiderea unei companii, fiind propriul vostru şef, sau investind – necesită un risc calculat și un nivel de confort incert.

La urma urmei, există o diferență semnificativă între modul în care oamenii bogați și oamenii obișnuiți aleg să fie plătiţi.

Jucând prudent

„Înainte de a ajunge la suma de șapte cifre, trebuie sa vă asumaţi mai multe riscuri”, scrie Ally.

„Asumarea riscurilor necesită multă încredere în voi și în alții, dar trebuie să fie realizată … Va trebui să faceţi salturi majore în viața voastră, uneori fără a şti măcar unde vă vor conduce acestea.”

În timp ce adesea este mai ușor să jucaţi prudent şi să vă amestecaţi cu mulțimea, asta este exact ceea ce încurcă majorităţii oamenilor să ajungă la măreție, subliniază Corley: „Imposibilitatea de a vă separa de turmă este motivul pentru care cei mai mulți oameni nu ating niciodată succesul …

Vreţi să vă separaţi de turmă? creaţi propria turmă și apoi convingeţi alții să se alăture.”

Rămânând la un loc de muncă pe care îl urâţi

Un pas crucial pentru acumularea averii este să găsiţi și să vă urmaţi pasiunea, a descoperit, în calitate de jurnalist, Napoleon Hill, aproape un secol în urmă, după analizarea a sute de oameni bogați.

Astăzi, acest accent pus pe pasiune este la fel de relevant. „Fiecare antreprenor bogat, în studiul meu, care a creat o bogăţie incredibilă a avut, de asemenea, o pasiune,” scrie Corley în „Schimbă-ţi obiceiurile, schimbă-ţi viața”.

Așa cum a spus Steve Jobs, în timpul discursului său din 2005 absolvenților din Stanford: „Trebuie să găsiți ceea ce vă place. Singura modalitate de a face o treabă bună este să iubiţi ceea ce faceţi.”

Încercând să parcurgeţi acest drum singuri

„Nimeni nu realizează un succes fără o echipă de alți oameni de succes”, scrie Corley. Ally spune că a ajuns într-un impas, până când a cerut ajutor: „La un anumit moment în afacerea mea, nu am putut să cresc mai departe, până când am angajat câțiva oameni cheie … Cei mai mulți oameni nu vor să ceară ajutor, deoarece le încurcă ego-ul”.

Solicitarea ajutorului se extinde dincolo de angajarea oamenilor-cheie. După cum observă Siebold, cei bogați nu se tem să finanțeze viitorul lor din buzunarele altor persoane: „Clasa mondială crede în utilizarea banilor altor oameni. Oamenii bogați știu că faptul că nu sunteţi suficient de solvent pentru a vă permite personal ceva, nu este relevant Adevărata întrebare este „Merită acest lucru să fie cumpărat, investit sau desfășurat?'”

Fiind negativ

„Nu există nici o speranță de succes pentru persoana care respinge oamenii printr-o personalitate negativă”, a scris Hill în „Gândiți-vă și creşteţi bogaţi”. „Succesul vine prin aplicarea puterii, iar puterea este obținută prin eforturile de cooperare ale altor persoane. O personalitate negativă nu va induce cooperare”.

Astăzi, cercetările arată că, oamenii care sunt mai fericiți, mai pozitivi au mai multe șanse să facă treabă bună la locurile lor de muncă și sunt mai puțin probabil să fie șomeri. Și, după cum a constatat Corley, „În cercetarea mea, pozitivitatea a fost un semn distinctiv al tuturor milionarilor autoproclamați.”

Evitând eșecul

Cei mai mulți oameni nu câștigă niciodată pentru că se tem să piardă, sau să dea greş, subliniază Kiyosaki în „Tată bogat, tată sărac”.

„Cu toate acestea, dacă e să privim modul în care oamenii sunt concepuţi pentru a învăța, învățăm prin greșeli”, scrie el. „Noi învățăm să mergem, cazând pe jos. În cazul în care nu am fi căzut jos, n-am fi mers. Același lucru este valabil și pentru a învăța să mergem pe bicicletă …

Același lucru este valabil și pentru a deveni bogat … Eșecul este o parte a drumului către succes.”

Autor: Kathleen Elkins / Business Insider
Traducere şi adaptare: Tatiana Comerzan / edufin.md



Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.