7 lucruri învățate de la cei mai bogați oameni din lume

Ce te pot învăţa cei mai bogati oameni din lume?

Foarte simplu – probabil că ţi-ai dat imediat seama – te pot învăţa şi pe tine cum să ajungi ca ei. Adică bogat.

Pentru că avem cu toţii capacitatea de a găsi propriul nostru drum către prosperitate. Doar că unii au ajuns deja la „destinaţie”…

Ai fi mirat să constaţi că cei mai bogati oameni ai planetei nu sunt deloc nişte „supra-oameni”. În fond, ei nu sunt foarte diferiţi de oamenii obişnuiţi (evident, dacă nu luăm în considerare mărimea conturilor bancare).

Dar ei au totuşi ceva aparte: un mod diferit de a privi lumea, care le permite să identifice oportunităţi şi să le transforme în mari afaceri de succes.Iată cum sunt structuraţi şi ce fac cei mai bogati oameni din lume:

1. Le place cu adevărat să facă ceea ce fac

Ei nu fac, în general, compromisuri ci urmează o carieră într-un domeniu care chiar înseamnă ceva pentru ei. Cu alte cuvinte, ei aplică principiul „alege-ţi meseria care te va face să te trezeşti cu bucurie în fiecare zi”. Şi dacă nu găsesc un loc de muncă care să le satisfacă aspiraţiile, atunci îl inventează ei înşişi.

Datorită faptului că cei bogati fac numai ceea ce le place cu adevărat să facă, ei se dedică în totalitate muncii lor, continuă să caute moduri de a-şi dezvolta viaţa profesională şi nu-şi irosesc timpul pe nimicuri.

2. Progresează în permanență

Indiferent dacă e vorba de ultimele progrese ale tehnologiei sau un mod mai bun de a comunica cu echipa lor, cei foarte bogati învaţă în permanenţă şi menţin contactul cu cele mai noi direcţii de dezvoltare pentru a-şi îmbunătăţi toate aspectele vieţii.

3. Fac în continuu schimbări

Cei cu adevărat bogati analizează deseori situaţia în care se găsesc la un moment dat şi direcţia în care doresc să se îndrepte şi apoi fac schimbările necesare. În loc să rămână blocaţi într-o companie (sau într-o relaţie) care nu-i prea satisface, ei preferă să plece şi să caute variante mai bune.

4. Se implică total

Ei îşi dedică în mod voluntar timpul şi energia pentru acele activităţi în care cred cu tărie. Oamenii foarte bogati laudă întotdeauna eforturile făcute de angajaţi şi îi apreciază cu adevărat pe cei care lucrează pentru ei.

5. Cuvântul „ghinion” nu face parte din vocabularul lor

Cei bogati cred cu tărie că noţiunea de „ghinion” nu există şi că situaţia pe care o au la un moment dat este rezultatul alegerilor pe care le-au făcut în trecut. Ei sunt implicaţi în multe lucruri pozitive: fac activităţi fizice, mănâncă sănătos, muncesc şi citesc mult. Toate acestea îi ajută să identifice noi oportunităţi de a câştiga bani.

6. Pun multe întrebări

Cei foarte bogati pun mereu întrebări şi sunt foarte buni ascultători. Ei sunt motivaţi de dorinţa de a afla şi de a înţelege lucrurile care se petrec în vieţile altor oameni. Unele dintre cele mai bune idei ale lor provin chiar din aceste conversaţii, căci ei „ascultă” cu adevărat.

7. Nu îşi pun „dorinţe” ci îşi stabilesc „obiective”

De multe ori auzim că oamenii spun „aş vrea să fiu bogat” sau „aş vrea să găsesc o altă slujbă”. Cei mai bogati oameni au ajuns aşa pentru că şi-au stabilit anumite obiective, nu pentru că şi-au pus dorinţe.

Mulţi dintre ei îşi stabilesc în fiecare an un anumit obiectiv important pe care doresc să îl atingă. Ei fac tot ce pot ca să evite pierderea de timp, de-asta îşi fac zilnic liste cu lucrurile de făcut, pe care apoi le duc la bun sfârşit.Autor: Dan Sulica / ideisibani.roJoin the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.