Bancomatele FinComBank eliberează euro, dolari și lei

Primul ATM (Automated Teller Machine) de acest tip a fost inaugurat, recent, în sucursala FinComBank, situată în centrul comercial Malldova, pe str. Arborilor 21. Un alt bancomat valutar a fost instalat în inima capitalei, la intrarea în Filiala nr.1 a Băncii, situat pe strada Puşkin, 26.

Leul nu va fi singura monedă eliberată de bancomatele FinComBank. ATM-urile băncii vor elibera şi valută străină: Euro şi Dolari SUA. O serie de bancomate cu nouă funcţie urmează a fi disponibilă pe întreg teritoriul Republicii Moldova.La aceste bancomate vor fi deservite toate cardurile, inclusiv şi cele internaţionale, deschise în orice valută. Deţinătorii cardurilor vor avea posibilitatea să extragă bani în una din cele trei opţiuni de unităţi monetare: Euro, Dolari SUA sau Lei moldoveneşti.

Lansarea acestui serviciu le oferă deţinătorilor cardurilor posibilitatea de a utiliza bancomatele FinComBank, în loc de a vizita birourile de schimb valutar şi de a aştepta la rând, când au nevoie de numerar în Euro sau Dolari SUA. Clienţii vor beneficia de o interfaţă la bancomate comodă, transparentă şi simplă în utilizare.

„Dezvoltarea FinComBank nu poate fi concepută în afara necesităţilor clienţilor noştri. Luând în consideraţie specificul socio-economic al Republicii Moldova, a fost dezvoltat acest nou serviciu, accesibil în reţeaua de bancomate a băncii. Astfel mizăm pe diversificarea segmentului de clienţi, odată cu lărgirea spectrului de servicii prestate şi sporirii calităţii deservirii. Prin lansarea acestui sistem de eliberare a numerarului, dorim să ne asigurăm, că toţi cei care utilizează bancomatele noastre au privilegiul de a alege valuta în care vor extrage banii cash”, a menţionat Elena Stovbun, Vicepreşedintele Comitetului de Conducere al Băncii, Directorul Departamentului Dezvoltării Businessului FinComBank.

FinComBank oferă condiţii avantajoase pentru cei care vor folosi ATM-urile cu noile funcţii. Astfel, la retragerea numerarului se va aplica cursul comercial al băncii emitente pentru cardurile de plată, anunţat pentru ziua respectivă. Comisioanele percepute pentru operaţiunile de extragere a valutelor străine vor surprinde plăcut utilizatorii. Valoarea acestora este următoarea:

  • pentru deţinătorii cardurilor FCB – gratuit, conform Tarifelor Băncii în vigoare;
  • pentru deţinătorii cardurilor emise de alte bănci din Republica Moldova – gratuit;
  • pentru deţinătorii cardurilor emise de băncile de peste hotare – 2%.

O operaţiune de retragere a valutei la bancomate permite extragerea a maxim 15 bancnote (EUR sau USD), iar suma retrasă maximă este de 750 EUR/USD.

Prin lansarea reţelei de bancomate, ce eliberează valutele internaţionale de mare circulaţie în Republica Moldova: Dolarul SUA şi Euro, reprezentanţii băncii confirmă menţinerea unui vector pozitiv de dezvoltare a pieţii de servicii bancare şi crearea unor condiţii avantajoase, atât pentru clienţii FinComBank, cât şi pentru alţi utilizatori fideli ai cardurilor.

FinComBank a fost înfiinţată în anul 1993 şi este una din băncile comerciale universale lider din Republica Moldova.

FinComBank oferă un spectru larg de servicii bancare corporative, investiţionale şi de asigurare atât cetăţenilor locali, cât şi persoanelor străine. Printre clienţii FinComBank se numără persoane fizice, businessul micro, mic şi mijlociu, la fel şi întreprinderile mari, care reprezintă toate sectoarele de bază a economiei ţării. Pe parcursul mai multor ani banca are o colaborare de succes cu Banca Mondială, Fondul European pentru Europa de Sud-Est (European Fund for Southeast Europe), Corporaţia pentru investiţii străine private (Overseas Private Investment Corporation (OPIC), FinComBank este membru al Proiectul de Servicii Financiare Rurale şi Dezvoltarea Businessului Agricol (IFAD), al Proiectului de Investiţii şi Servicii Rurale (RISP), precum şi al Proiectului de Ameliorare a Competitivităţii, faza I şi II (PACI, PACII).

Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.