CNPF acordă un nou termen participanților profesioniști

La data de 15 august 2014, Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) a convocat la o ședință de lucru reprezentații participaților profesioniști la piață valorilor mobiliare.

În cadrul ședinței, CNPF a propus spre discuție ultima variantă a Proiectul Regulamentului „privind modul de acordare, suspendare și retragere a autorizațiilor şi licențelor pe piața de capital”, la care reprezentanții participanților profesioniști s-au expus la mai multe capitole obiecțiile sale cât şi la termenul acordat pentru obținerea noilor licențe pentru activitate pe piața de capital.

În legătură cu situația creată, CNPF  a promis că va analiza cererile de eliberare a licenței pe piața de capital în regim de urgență, în așa mod că participanții să reușească să se conformeze noii legi și noului regulament.

Conform condițiilor actuale, ultima lună de depunere a cererilor este septembrie 2014, iar conform noii permisiuni ai CNPF, participații trebuie să depună nu mai târziu de o lună până la expirarea licenței vechi, care în mare parte, aproximativ la toți participanții expiră în ianuarie-februarie 2015.

Până în luna martie 2015, toți participanții trebuie să dețină licențe noi.

Totodată, CNPF a cerut de la participanților profesioniști o intervenție mai activă cu sugestii și opinii la elaborarea noilor regulamente aflate în lista de proiecte, dar a sugerat că elaborarea regulamentelor și instrucțiunilor interne ale participațiilor profesioniști rămâne pe seama lor.

Urmează că Proiectul Regulamentului să fie transmis spre avizare la Ministerul Justiție, iar în luna octombrie 2014 să intre în vigoare.Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.