La bursă începe prima licitaţie de vânzare a acţiunilor proprietate publică din acest an

La data de 19 septembrie 2016 la Bursa de Valori a Moldovei (piaţa reglementată) va începe prima din acest an licitaţie de vânzare a acţiunilor proprietate publică.

Iniţiatorul licitaţiei este Agenţia Proprietăţii Publice pe lângă Ministerul Economiei al Republicii Moldova. Vânzarea acţiunilor proprietate publică va avea loc prin intermediul licitaţiei cu strigare.

Licitaţiile cu strigare vor avea loc până la 23 septembrie 2016.

Spre vânzare se propun pachetele ale 23 societăţi pe acţiuni din diferite domenii ale economiei naţionale, la 9 dintre ele pachetul depăşeşte 50% din capitalul social.

Notă: Vînzarea de acţiuni proprietate publică la Bursa de Valori se efectuează conform Regulamentului, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.145 din 13.02.2008 și regulilor bursei.

Cumpărătorii acţiunilor proprietate publică participă la licitaţii prin intermediul membrilor acreditaţi ai Bursei, care i-și desfăşoară activitatea în numele lor şi din contul clienţilor, pe bază de contract.

Pentru cumpărarea valorilor mobiliare prin licitaţie cu strigare, pe contul clienţilor, deschis la banca de decontare a Bursei, trebuie să fie asigurată, la momentul desfăşurării licitaţiei, existenţa disponibilului bănesc în suma necesară acoperirii preţului valorilor mobiliare, calculat în corespundere cu preţul iniţial de expunere şi numărul acţiunilor puse în vânzare;

Comisionul brokerului-vânzător și al brokerului-cumpărător se achită de cumpărătorul acțiunilor.

Sursa: Bursa de Valori a Moldovei / Agenţia Proprietăţii PubliceJoin the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.