Lecția 1: Ce trebuie să faci ca să ajungi la Bursa de Valori Bucureşti

Multa lume își dorește să câștige bani din Bursa. Dacă la Bursele din țările dezvoltate este mult mai greu să faci bani, la Bursa de Valori Bucureşti este destul de simplu.

În primul rând, trebuie să ai un cont bancar şi să dispui de o suma minimă de bani. În general, aceasta trebuie să fie între 1500-3000 lei şi reprezintă suma ta de început. Aceşti bani nu reprezintă o taxă a broker-ului prin care îti vei desfăşura tranzacţiile, ci îi vei avea în contul tău personal de trader!

Înainte de a deveni trader, caută pe internet o platformă de tranzacţionare cu care să te familiarizezi uşor. Eu am ales BT-Trade, care este gestionată de divizia de investiţii a Băncii Transilvania, pentru că mi-au oferit un cont de tranzacţionare fără comision lunar de administrare. În afară de BT-Trade, mai sunt pe piaţă în şii alte oferte, de la Swiss Capital, Tradeville, Raiffeisen, SSIF Broker Cluj sau BRD.

Pentru oricare dintre acestea ai opta, trebuie să ştii două lucruri:

  1. Cum funcţionează fiecare dintre platforme;
  2. Pentru a avea un cont pe oricare dintre aceste aplicaţii trebuie mai întâi să discuţi cu cei care le administrează şi să închei un contract prin care ţi se oferă serviciile respective.

Fiecare platformă îţi oferă acces la un cont demo! Profită de acest lucru pentru a afla cum funcţionează platforma, dar şi pentru a te familiariza cu trading-ul la Bursa! Din contul demo poţi să cumperi şi să vinzi în mod virtual acţiuni. Desigur, toate operaţiunile, ca şi banii din contul demo, nu sunt reale!

Asigură-te că citeşti bine contractul, el conţine taxe şi comisioane pe care va trebui să le plateşti în fiecare lună sau de fiecare data când cumperi sau vinzi acţiuni!

Sursa: bvbescu.roJoin the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.