Moldova Agroindbank susţine Programul național „Prima casă”

MAIB prima casa

Potenţialii beneficiari de credite în cadrul Programului naţional „Prima Casă” sunt aşteptaţi la Moldova Agroindbank (MAIB) începând cu data de 26 martie.

Preşedintele Comitetului de Conducere al băncii, Serghei Cebotari, a specificat că programul, care este iniţiat şi susţinut de Guvern, este binevenit pentru Republica Moldova. „MAIB este pregătită să aloce o parte din capitalul băncii pentru a asigura o continuitate calitativă a acestui program,” a menţionat Cebotari în cadrul conferinţei de lansare a programului „Prima Casă”.Proiectul are trei componente care oferă avantaje viitorilor potenţiali beneficiari, şi anume dobânda efectivă anuală, termenul creditului şi componenta gajului, a spus Serghei Cebotari. „Este foarte important că aportul beneficiarilor este de numai 10%, comparativ cu 25%-30%, de exemplu, pentru alte credite ipotecare, înafara acestui proiect. De asemenea, garanţia Guvernului va determina băncile să-şi revizuiască abordarea faţă de riscuri, va facilita accesul la aceste credite pentru persoane fizice şi va accelera procesul de acordare,” a menţionat bancherul.

„Realizarea proiectului depinde de noi, participanţii la acest proiect, şi sperăm că startul frumos de astăzi va avea o continuitate calitativă, fiind de real folos pentru tinerii din Republica Moldova,” a concluzionat Cebotari.

Ministrul Finanţelor Octavian Armaşu a specificat în timpul conferinţei că programul prevede facilitarea accesului tinerilor la resurse financiare pentru achiziţionarea unei locuinţe. Statul va garanta circa 50% din soldul creditului acordat. „În bugetul de stat sunt prevăzute 50 mln lei, care vin să acopere practic 5% din volumul maxim al creditelor care ar putea fi acordate în 2018”, asta în condiţiile în care în România, de exemplu, rata de default la astfel de credite este de aproximativ 2%, a specificat Octavian Armaşu.

Programul naţional „Prima Casă” este prevăzut pentru persoanele cu vârsta maximă de 45 ani, care nu deţin o locuinţă în proprietate şi care nu au credite ipotecare. Plafonul maxim al preţului de achiziţie a locuinţei este de 1 mln lei, iar termenul creditului este de până la 25 de ani.

Reţeaua fizică a Moldova Agroindbank se extinde în toate raioanele Republicii Moldova şi include 66 sucursale şi 120 de agenţii. Angajaţii băncii sunt gata să ofere toate detaliile despre creditele acordate în cadrul Programului naţional „Prima Casă”.

Vezi rețeaua de sucursale ale Moldova-Agroindbank

Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.