Paritatea EUR/USD este departe. Işi începe dolarul corecţia?

Perechea EUR/USD a fost aproape de paritate in doua momente, in 2015. Dupa ce a castigat  aproape 20% din decembrie si pana in aprilie, dolarul american a fost foarte aproape sa devanseze previziunile specialistilor, conform carora paritatea dintre cele doua monede urma sa se petreaca abia in 2016.

Daca ne uitam pe graficul evolutiei EUR/USD pe ultimul an, putem observa usor explicatia tehnica pentru rebound-ul dolarului. La jumatatea lunilor martie si aprilie, USD a incercat sa egaleze EURO. De fiecare data a esuat, iar dupa cum vedem pe grafic, a rezultat o formatiune tip double bottom. Aceasta indica in mod clar supravanzare in piata. S-a incercat in doua atacuri succesive fortarea catre suportul psihologic din zona 1.00, dar de fiecare data ofensiva s-a oprit in zona 1.05-1.06. Urmarea a fost un rebound al USD peste 1.10.

eurusd-20150511Momentan, ne aflam intr-o zona de rezistenta importanta – 1,13-1,14. Cotatia EUR/USD se afla in pragul strapungerii actualului canal de trend, iar daca acest lucru se va intampla, probabil vom vedea o noua incercare de ajungere in zona 1,06. Inceputul acestei saptamani va hotari evolutia pe termen scurt al perechii EUR/USD, mai ales ca ne aflam si in preajma unui suport important. Daca vom vedea o evolutie rapida catre zona 1,15, cu o depasire a ei, urmatoarea oprire pentru USD este la 1,20.

eurusd-20150511-1monthSursa: bvbescu.roJoin the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.