UNIBANK şi alte trei companii au primit licenţe de societate de investiții

Comisia Naţională a Pieţei Financiare (CNPF) în cadrul ședinței Consiliului de administrație CNPF din 6 februarie 2015, a decis eliberarea Băncii Comerciale “UNIBANK” S.A. licență de societate de investiții de categoria ”C” pe un termen nelimitat, începând cu 14 februarie 2015.

De la începutul anului alte patru bănci – „BANCA DE ECONOMII” S.A., BC „MOLDOVA-AGROINDBANK” S.A., BC „ENERGBANK” S.A. şi  BC “EXIMBANK – Gruppo Veneto Banca ” S.A., au obținut licență de aceeași categorie.

În cadrul ședinței menționate, CNPF a eliberat licenţe de societate de investiții şi la trei companii. CB „DAAC INVEST” S.A. şi SI „PROAJIOC” S.A. au primit licențe de categoria „B” iar  SI „VALINVEST” S.A. de categoria „C”.

Anterior, în conformitate cu Legea privind piață valorilor mobiliare, BC „UNIBANK” S.A. şi SI „VALINVEST” S.A. au deținut licențe de activitate de dealer ca activitate de bază şi ca activităţi conexe: activitate de brokeraj, de underwriting şi consulting investiţional iar CB „DAAC INVEST” S.A. şi SI „PROAJIOC” S.A. licenţe  de activitate de brokeraj ca activitate de bază şi ca activitate conexă – de consulting investiţional.

Societate de investiții presupune o persoană juridică a cărei activitate constă în furnizarea de servicii de investiții şi/sau în desfășurarea de activități de investiții cu titlu profesional pe piața de capital.

Necesitatea obținerii noilor licențe derivă de la cerințele Legii privind piaţa de capital, care a intrat în vigoare la 14 septembrie 2013 şi are ca scop reformarea pieţei de capital conform directivelor Uniunii Europene.

Legea obligă participanții profesionişti la piaţa valorilor mobiliare să obțină licenţe noi de activitate pe piața de capital până la 14 martie 2015.

In this article


Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.