Vezi istoria de succes a Fondului de Garantare a Creditelor – Căpăţînă-Print SRL

CĂPĂŢÎNĂ-PRINT S.R.L.

Întreprinzătorii iau iniţiativa şi transformă ideile în acţiune. Ei au darul de a identifica posibilităţi de afaceri şi de a transpune provocările în adevărate poveşti de succes. Prin demararea şi extinderea afacerilor, antreprenorii creează locuri de muncă şi devin vectori ai economiei Republicii Moldova.

Un exemplu elocvent este istoria companiei „Căpăţînă-Print” SRL, fondată în anul 1999, de către Valentina Căpăţînă, care a decis să înfiinţeze propria tipografie avînd studii şi o bogată experienţă în domeniu. Deşi a demarat activitatea într-o perioadă nefavorabilă din punct de vedere socio-economic, antreprenoarea a reuşit să asigure viabilitatea afacerii, prin realizarea investiţiilor în procurarea utilajului performant şi perfecţionarea continuuă a resurselor umane.

În anul 2013, antreprenoarea şi-a propus dezvoltarea afacerii şi excluderea costurilor aferenete închirierii spaţiului de producere. În acest sens, întreprinderea a solicitat de la Moldova-Agroindbank, fil. Chişinău Centru, un credit investiţional, în mărime de 2,5 mil. lei pentru procurarea unui imobil cu suprafaţa de 1000 m2.

Principala dificultate în accesarea creditului a fost insuficienţa gajului. Astfel, „Căpăţînă-Print” SRL a solicitat de la Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM) acordarea unei garanţii financiare în mărime de 1 mil. lei, din cadrul Fondului de Garantare a Creditelor (FGC). Acordarea garanţiei financiare a făcut posibilă achiziţionarea spaţiului de producere, care a permis extinderea activităţii şi crearea noilor locuri de muncă.Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.