7 sfaturi esențiale la cumpărarea unui apartament

Vrei să cumperi un apartament pentru tine și familia ta? Nu știi de unde să începi căutările? Ce trebuie să știi pentru a face alegerea corectă?

Mai jos vei găsi 7 sfaturi utile care te vor ajuta să faci cea mai bună afacere: să economisești timp, bani și nervi la procurarea unui apartament.

Locația apartamentului

Locația este mantra imobiliarelor. Amplasarea este un factor foarte important – alege zone mai accesibile cu infrastructură dezvoltată. Decide de la început în ce zonă ai vrea să locuiești ținând cont de nevoile și prioritățile tale și ale familiei tale.

Dacă e să vorbim de apartamente în Chișinău, atunci trebuie să alegi sectorul care îți place mai mult sau în care îți este mai convenabil să trăiești: fie că e aproape de locul de muncă, de anumite puncte strategice pe care le vizitezi cu regularitate, fie vrei să locuiești într-o zonă de parc, în apropierea unui lac etc.

Deci, care sector îți place mai mult? Buiucani, Centru, Râșcani, Botanica, Ciocana, Telecentru?

Suprafața apartamentului și compartimentarea acestuia

Este important să calculezi din start care ar fi necesitățile reale pentru tine și familia ta. Ai nevoie de un apartament cu 1 cameră, 2 sau 3 camere? Ai nevoie de un living spațios sau nu? Calculele trebuie făcute rațional, având în vedere schimbările care ar putea apărea în viața ta – apariția unui copil sau poate se mută părinții la tine. Verifică posibilitatea replanificării imobilului după dorința ta. Deci, cumpără un apartament în care te vei simți bine și peste 25 ani.

Etajul

De obicei, majoritatea persoanelor vor să locuiască la etajele de mijloc. Aceste apartamente sunt cele mai solicitate și cele mai scumpe. Pe când, un apartament la primul sau la ultimul etaj este cu până la 20% mai ieftin, dar și posedă o mulțime de alte avantaje. Oricum, fii prudent la procurarea apartamentului la ultimul etaj, verifică obligatoriu starea acoperișului. Vezi avantajele de a locui la ultimul etaj.

Apartament în bloc nou sau vechi

Vrei un apartament în bloc nou sau bloc vechi? Vezi și analizează care sunt avantajele și dezavantajele de a locui în bloc nou sau vechi.

Cu reparație sau varianta albă

Foarte simplu! Fie optezi pentru un apartament în varianta albă și îți faci reparația după bunul tău plac, dar te înarmezi cu răbdare până vei finaliza reparația. Fie, dacă nu dispui de timp dar dispui de mai mulți bani, te poți muta imediat într-un apartament reparat și mobilat. Alegerea îți aparține!

Prețul maxim

Prețul contează. Bugetul maxim de care dispunem de foarte multe ori dictează toate cele menționate mai sus. Dacă nu avem prea mulți bani probabil nu ne vom putea permite un apartament mega spațios în sectorul Centru, dar posibil că am putea opta pentru un apartament cu aceeași suprafață în alt sector. Ce facem dacă nu ne ajung bani? Vezi întrebarea de mai jos.

Credit Ipotecar sau Cash?

În cazul când avem toată suma disponibilă putem achita prețul integral cash. Simplu. În cazul în care nu avem toți banii putem apela la un credit ipotecar, achitând din start 30% din suma totală, sau putem apela la Programul Guvernamental Prima Casă, achitând prima rată de doar 10% din bugetul total.

Ce ai mai putea face?

Ce ai mai putea face pentru a-ți ușura căutările și a achiziționa apartamentul visurilor tale? Ai putea apela cu încredere la un agent imobiliar profesionist care te va ajuta să-ți alegi corect locuința dorită! Sună acum – 078 888 900!

Sursa: accesimobil.mdJoin the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.