Banca Națională a ridicat regimul de supraveghere intensivă a Moldova-Agroindbank

Banca Națională a Moldovei (BNM) informează că pe data de 04 aprilie 2019, Comitetul executiv al BNM a revocat măsurile prescrise în perioada supravegherii speciale a Moldova-Agroindbank (MAIB).

BNM susține că decizia a fost luată după ce s-a constatat că banca asigură transparentizarea structurii acționariatului, urmare achiziționării a 41.09 la sută din capitalul social de către HEIM PARTNERS LIMITED, format dintr-un consorțiu internațional de investitori: BERD, Invalda INVL, Horizon Capital. În același timp, din 21.03.2019 a început exercitarea mandatului Consiliului MAIB în componența aleasă prin hotărârea Adunării generale ordinare anuale a acționarilor băncii din 22.11.2018.

În perioada 2016–2019, a fost asigurată creșterea activelor, capitalului și profitului băncii. Concomitent, rata creditelor neperformante a descrescut, iar banca a realizat acțiunile incluse în planurile de remediere prescrise anterior de către BNM.

MAIB a fost plasată în supraveghere specială pe 11 iunie 2015 din cauza neregulilor stabilite atunci de către BNM. Ulterior, regimul de supraveghere specială a fost înlocuit cu supravegherea intensivă (4 octombrie 2016), urmare modificărilor legislative.

Sursa: Banca Națională a MoldoveiJoin the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.