10 fraze pe care fiecare milionar le evită

Oriunde mă duc, aud cum oamenii vorbesc despre bani. Fiind la o conferință, am auzit un grup care discuta despre modul în care „banii nu sunt totul” și „banii nu te fac fericit”. Observând gândurile lor „sărace”, am știut că trebuie să evit această conversație.

Mulți oameni predică cu mândrie filozofia lor despre bani. Din păcate, mi se pare că ei, la modul serios, sunt educați greșit cu privire la finanțele personale. Cu toate acestea, atunci când este vine vorba despre bani, există un anumit mod de gândire despre ei.

Haideți să analizăm mai aprofundat cele 10 fraze pe care fiecare milionar le evită:1. Eu muncesc din greu pentru banii mei

Majoritatea oamenilor cred că ei trebuie să „muncească din greu” pentru banii lor. Acest lucru îi măcină, chiar și atunci când este complet inutil. Voi nu trebuie să munciţi din greu pentru bani, dar trebuie să lăsați bani să lucreze pentru voi. Banii nu sunt greu de obținut dacă îi puteți atrage. In schimb, spuneţi acest lucru: Banii vin cu ușurință la mine din toate direcțiile. Sunt mereu prosper.

2. Banii nu cresc în copaci

Aceste persoane de fapt cred că banii trebuie să provină dintr-o singură sursă, ceea ce este un gând eronat, pe care mulți oameni îl au. În loc de a vă gândi că puteți obține bani doar dintr-un anumit loc sau de la o persoană, gândiţi-vă ca aceştia pot veni de oriunde și oricând. Dacă doriți să deveniți milionar, cel mai probabil veţi avea nevoie de mai multe fluxuri de venituri.

3. Este prea scump sau Nu ne putem permite

Acest lucru se întâmplă de obicei, atunci când o persoană întâlnește un preț fix. Adevărul este că prețul pe care îl vedeţi este exact limita pe care trebuie să o depășiţi și de multe ori acest lucru împiedică majoritatea oamenilor să-şi atingă scopurile lor. Dacă trăiţi după un anumit preț, vei muri după un anumit preț. Cu alte cuvinte, în cazul în care prețul ar fi fost întotdeauna mic, toată lumea l-ar avea și nimeni nu ar lucra pentru nimic.

4. Economisesc pentru zile negre

Când oamenii îmi vorbesc despre economisirea banilor, chicotesc cu sfială și spun: „Ştii, trebuie să economisim pentru zilele negre”. Ceea ce spun ei este practic „mă aștept la un dezastru și contul meu de economii se va diminua imediat când acesta se va întâmpla”. Economisiți mai bine pentru zilele însorite, care sunt zile de prosperitate – vacanţe de lux, case, investiții mari etc.

5. Banii sunt cauza tuturor relelor

Acesta este un verset din Biblie citat foarte greșit. Acest lucru face ca oamenii să creadă de asemenea, că oamenii bogați sunt răi. Cu toate acestea, citatul corespunzător spune: „Iubirea banilor este rădăcina tuturor relelor”. Banii nu au personalitate. Prin urmare, aceștia nu pot acționa într-un mod bun sau rău. Dacă banii reprezentau răul, cum era să aveţi un dispozitiv pentru a citi acest articol chiar acum?
6. Soțul/Soţia se ocupă de finanțe

Această persoană în mod evident nu își asumă responsabilitatea asupra banilor lor și nu merită să aibă mai mult. Zilele trecute, am auzit un om spunând: „Soția mea ține toți banii. Nici nu mă ating de ei”. Nu a fost o mare surpriză să aflu că acest om s-a aflat mereu în disperare financiară. Lecție: Să știți întotdeauna ce-i în contul vostru bancar, chiar dacă aveți încredere în partenerul vostru. Verificaţi-l în fiecare zi.

7. Nu e în bugetul meu

Exista mulţi oameni care susțin că „e cam greu cu banii” sau că ei sunt „la început de cale”. Aceste fraze absurde resping bogăția. Dacă închideți portofelul și vă forțaţi să credeți că un produs sau serviciu nu pot fi achiziționate, probabil, niciodată nu le veţi obține. În schimb, întrebați-vă: „Cum pot obține acest produs sau serviciu?” sau „Ce trebuie să fac pentru ca această achiziție să fie posibilă?”

8. Banii n-aduc fericire

Întotdeauna zâmbesc atunci când primesc bani. Într-adevăr banii mă fac fericit. La urma urmei, pot să am grijă de familia mea și să cumpăr multe lucruri care îmi fac viața mai ușoară. Atunci când oamenii spun, „Banii nu pot cumpăra fericirea”, ei se referă la oamenii pe care îi văd în mass-media, nu la majoritatea milionarilor reali care se bucură de viața lor generoasă și fericită. Sincer, nu am fost fericit când nu aveam bani. Am trecut prin asta, ştiu ce înseamnă.

9. Nu poți avea bani, dacă Îl iubești pe Dumnezeu

Acesta este un subiect delicat, dar eu personal cred că banii sunt o expresie a milei și belşugului lui Dumnezeu. Banii pot fi dobândiţi numai prin fapte bune. În cazul în care considerați că este bine să fii sărac, trebuie doar să vă amintiţi că regele Solomon a fost cel mai bogat om care a trăit vreodată (în conformitate cu religiile avraamice). Mai mult decât atât, diamantele și aurul au fost făcute pentru oamenii lui Dumnezeu, nu pentru dușmanii Săi.

10. Banii nu sunt atât de importanţi

Oamenii spun adesea, „Sunt doar nişte bani” și „Eu nu o fac pentru bani”. Dacă sunt „doar bani” și „nu o faceţi pentru bani,” de ce acceptați banii atunci când vine vorba despre voi? Banii sunt foarte importanţi și educaţia financiară trebuie să fie predată acasă, la școală, la locul de muncă, și în cercurile religioase. Cei care evită responsabilitățile banilor nu vor mai avea parte de ei.

Banii tind să reacționeze la atitudinea voastră faţă de ei. Dacă aveți sentimente combinate cu privire la ce înseamnă banii pentru voi, începeţi prin a vă nota gândurile și a vă abține de la utilizarea acestor fraze. Resetaţi-vă mintea, presupunând că sunteți gata pentru o bogăție adevărată. Găsiţi un profesor bun care să vă antreneze. Și amintiți-vă, atunci când mintea este pregătită, banii vor veni. Lumea vă va da bani doar atunci când veţi fi gata pentru ei.Autor: Daniel Ally / Entrepreneur
Traducere şi adaptare: Tatiana Comerzan / edufin.mdJoin the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.