Ce face un angajat eficient

Care sunt acele lucruri care îi ajută şi pe angajaţi şi pe patroni? Jurnaliştii de la „Business Insider” au evidenţiat nouă lucruri pe care le fac angajaţii model.

Şi, în acest fel, aceştia reuşesc, pe de o parte, să-şi desfăşoare cu succes activitatea şi, pe de altă parte, să fie plăcuţi de şefii lor.

Vă prezentăm cele nouă lucruri pe care trebuie să le bifaţi neapărat înainte de prânz pentru a fi deosebit de eficient.

  1. Întocmiți o listă cu lucruri de făcut seara pentru a doua zi. Planificarea de cu seară a treburilor pentru a doua zi va avea efectul maximizării timpului petrecut la birou și vă va ajuta să vă odihniți mai bine, deoarece aveți deja un plan stabilit și știți exact ce aveți de făcut.
  2. Dormiți toată noaptea. Lipsa somnului afectează concentrarea la serviciu și productivitatea muncii. Specialiștii ne sfătuiesc să dormim cel puțin opt ore pe noapte pentru a ne odihni.
  3. Niciodată nu amânați alarma dimineața. Amânarea alarmei chiar și cu 5-10 minute nu face decât să creeze o situație de confuzie pentru corp și să vă facă mai buimac atunci când, într-un final. vă dați jos din pat.
  4. Faceți gimnastică dimineața. Exercițiile fizice făcute dimineața vă îmbunătățesc dispoziția și vă umplu de energie pentru întreaga zi. Chiar și cinci minute de exerciții fizice moderate pot avea un efect pozitiv asupra stării generale a angajatului.
  5. Luați micul dejun. Ceea ce mâncați de dimineață vă va furniza energia necesară de care aveți nevoie pentru a vă concentra pe parcursul întregii zile. Alegeți alimentele proaspete și sănătoase și evitați-le pe cele procesate care nu fac decât să vă consume energia.
  6. Începeți cu proiectele mari. Dimineața dispuneți de cea mai mare putere mentală de pe parcursul întregii zile.
  7. Evitați întâlnirile de dimineață. Profitați din plin de energia de dimineață pentru a face lucrurile aflate pe ordinea de zi și programați întâlnirile pentru prânz sau după-amiază.
  8. Când să vă verificați poșta electronică. Evitați să vă verificați emailul imediat după ce v-ați trezit. În plus, stabiliți un interval de timp la începutul fiecărei ore pentru a vă verifica mesajele.
  9. Luați pauze. Atunci când faceți pauze, reușiți să vă păstrați prospețimea și să preveniți surmenajul. Puteți chiar să faceți o scurtă plimbare pentru a vă dezmorți picioarele. Tot în pauze vă puteți verifica rețelele de socializare. Miliardarul britanic Richard Branson recomandă pauzele de ceai care vă asigură timpul și spațiul necesar pentru a gândi și a vă relaxa.

Sursa: money.roJoin the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.