Concurs la Ministerul Economiei pentru ZEL „Bălți”

Ministerul Economiei anunță concurs de selectare a candidaturii pentru ocuparea funcției vacante „de administrator principal al Zonei Economice Libere „Bălți”. Termenul limită de depunere a documentelor pentru participare la concurs, este data de 3 iunie 2016, ora 16:00.

Documentele de participare la concurs pentru ocuparea funcției de administrator principal al ZEL „Bălți” pot fi expediate prin e-mail: [email protected] sau depuse pe adresa – mun. Chişinău, piaţa Marii Adunării Naţionale, 1 (bir.235, persoana de contact Alexandru Vidmidi). Relații la numărul de tel.: + 373 22 250-652

Documentele adiționale ce țin de organizarea concursului pentru ocuparea funcției de administrator principal al ZEL „Bălți” sunt plasate pe pagina web a Ministerului Economiei la rubrica ”posturi vacante”.

În cazul depunerii declarației pe propria răspundere, candidatul are obligația să completeze dosarul de concurs cu originalul documentului (cazierul) în termen de maximum 10 zile calendaristice de la data la care a fost declarat învingător, sub sancțiunea neemiterii actului administrativ de numire. La luarea deciziei finale privind desemnarea candidaturii noului administrator principal, ministerul Economiei va consulta și opinia rezidenților Zonei Economice Libere „Bălți”.

Zona Economică Liberă ”BĂLȚI” a fost creată la 23 martie 2010 prin Legea Nr. 26 de către Parlamentul Republicii Moldova, pentru o perioadă de 25 ani. Oficial  ZEL “Bălţi” și-a deschis ușile la 26 Mai 2010, în prezența unui număr impunător de invitați, printre care reprezentanții Concernului DRAEXLMAIER, ai autărităților publice locale și centrale.

Datorita fatului că interesul investitorilor faţă de zona liberă în cauză s-a dovedit a fi mult mai mare decît posibilităţile acesteia, ZEL ”Balti” a fost extinsă. Astfel, pe data de 24 Septembrie 2010, Parlamentul adoptă legea privind extindrea Zonei Economice Libere ”BĂLȚI” cu un teren de 110 ha. (LPM Nr.243 din 24 septembrie 2010), promulgată de către Președintele RM la data de 8 Octombrie 2010 (Decret Nr.592-V din 8 octombrie 2010). Recenta schimbare a hotarelor ZEL Balti a avut loc in 2012, prin constituirea Subzonei Nr. 4 din or. Strășeni, pe teritoriul întreprinderii CAAN, cu o suprafață de 12 ha, pentru o perioadă de 23 ani.

Sursa: Ministerul Economiei / ZEL „Bălţi”Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.