Cum faci rost rapid de bani pentru afacerea ta – 8 sfaturi simple de la 8 specialişti

Uneori, o afacere are nevoie de o oarecare sumă de bani pentru a depăşi anumite momente dificile. Dacă eşti antreprenor, cele 8 sfaturi de mai jos sunt foarte utile pentru tine.

Atunci când businessul tău are nevoie de cash, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să te gândeşti cu claritate la sursele de finanţare la care poţi apela. Fiecare antreprenor are la dispoziţie mai multe opţiuni decât îşi poate imagina, conform americanexpress.com.



Pentru a afla care sunt aceste surse posibile de finanţare, jurnaliştii publicaţiei business.com au întrebat mai mulţi fondatori ai comunităţii profesioniştilor în afaceri YEC din SUA, pe care îi vom cita în continuare.

Iată care sunt acestea:

1. O microfinanţare sau un credit fără garanţii materiale

„Mulţi oameni apelează la Kickstarter puţin prea devreme. Cred că o astfel de variantă ar trebui păstrată în buzunarul din spate ca varianta de urgenţă. Prefer o microfinanţare (…). In opinia mea, aceasta este cea mai bună soluţie”, spune Rob Fulton. Pe lângă microfinanţare, orice antreprenor are la dispoziţie şi opţiunea aplicării pentru un astfel de credit de nevoi nenominalizate fără garanţii materiale, prin care nu eşti obligat să justifici destinaţia banilor şi beneficiezi de o perioadă de graţie de 12 luni.

2. Un eveniment educaţional de strângere de fonduri

„Găzduieşte un curs prin care să le împartăşesti altora experienţa ta. Acest lucru îi va ajuta pe cei din reţeaua ta, iar transformarea cursului într-un eveniment de strângere de fonduri va aduce bani afacerii tale”, spune Kevin Xu.

3. Crowdfunding

„Ne-am propus să strângem 100.000 de dolari pentru Indiegogo şi ne-am trezit cu 350.000 de dolari după zece saptămâni. Crowdfunding-ul a redesenat peisajul oportunităţilor de finanţare la debutul unei afaceri. Îl poţi folosi şi pentru o afacere deja existentă, pentru a testa noi produse şi servicii”, este de parere Jessica Richman.

4. Prietenii şi familia

„Dacă le vei spune prietenilor şi membrilor familiei tale despre ideea ta de business, ai putea fi surprins cu privire la cei care vor să investească. Mulţi antreprenori îşi finanţează afacerile la început printr-o astfel de metodă. Cu toate acestea, fii sincer încă de la început cu privire la aşteptările pe care le ai, deoarece, dacă afacerea merge prost, acest lucru vă va putea afecta relaţiile”, spune Andy Karuza.

5. Camera de comerţ

„Una dintre sursele de finanţare ignorate frecvent este Camera de Comerţ. Aceasta colaborează cu guvernul pentru a stabili programe de finanţare de toate tipurile”, noteaza Kristopher Jones.

6. Sponsorizări

„Nu trebuie să colinzi întreaga ţară sau să faci opere de caritate pentru a găsi sponsori. Atât timp cât ai un produs sau un serviciu care poate trezi atenţia investitorilor, eşti în grafic (…). Multor companii mari le place să fie văzute cum îi ajută pe alţii”, spune Nicolas Gremion. Într-adevăr, împrumuturile de la prieteni şi familie reprezintă o metodă foarte populară de finanţare a unei afaceri, după cum notează forbes.com.

7. Parteneriate strategice

„Pentru companiile care au nevoie de mai mult cash, o opţiune foarte bună este să găsească businessuri complementare cu care să încheie un parteneriat. Caută afaceri care oferă produse ce pot adauga valoare serviciilor şi produselor tale. Un astfel de parteneriat îţi poate furniza capitalul de care ai nevoie”, este de parere David Ehrenberg.

8. Afaceri de finanţare

„Atunci când am pus bazele firmei mele de curăţenie în 2008, am făcut-o dorind, pe termen lung, să înfiinţez şi alte companii. Am început să folosim surplusul de bani pentru a finanţa alte idei de business pe care le aveam. Domeniul curăţeniei era usor de abordat, iar afacerea avea nevoie de puţini bani pentru a fi demarată. În decurs de un an am avut bani în plus, pe care i-am folosit pentru a demara alte businessuri. Până acum, a ajutat la deschiderea a trei afaceri şi înca este funcţională”, spune Kyle Clayton.



Sursa: wall-street.ro



Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 comment

  1. Cristian Răspunde

    Din pacate Crowdfunding – ul este doar pentru anumite tari, Romania si Moldova nu beneficiaza de aceste servicii. Va rog sa imi spuneti daca aveti vrei idee despre acest subiect, daca vom fi lasati si noi sa aplicam proiecte pe aceste platform de crowdfunding.