EuroCreditBank este un nou partener al ODIMM în cadrul Fondului de Garantare a Creditelor

BC „EuroCreditBank” S.A. a devenit cea de-a 8-a bancă comercială – parteneră a Fondului de Garantare a Creditelor (FGC), gestionat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM). ODIMM și EuroCreditBank au semnat un contract de colaborare în acest sens.

Contractul prevede emiterea garanțiilor financiare de către ODIMM pentru întreprinderile micro, mici și mijlocii, care vor să acceseze credite și nu dispun de gaj suficient. Acordarea garanțiilor se implementează potrivit schemelor de garantare cu scopul de a spori accesul IMM-urilor la credite.Până în prezent 7 bănci comerciale din Republica Moldova au semnat contracte de colaborare cu ODIMM în sensul garantării creditelor – „FinComBank” S.A., BC „Moldova-Agroindbank” S.A., BC „Victoriabank” S.A., „Banca Comercială Română Chişinău” S.A., BC „ProCredit Bank” S.A., BC „Moldindconbank” S.A., BC „Comerţbank” S.A.

FGC este primul şi unicul fond de garantare a creditelor creat din resursele bugetului de stat care are drept scop susţinerea IMM-urilor la accesarea resurselor financiare.

Vezi și: Care sunt noile produse de garantare a creditelor pentru anul 2017?
Vezi și: (video) Credite bancare garantate de Fondul de Garantare a Creditelor (FGC)In this article


Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.