Fondul BET-FI Index Invest începe tranzacţionarea în 31 martie 2015

Bursa de Valori București (BVB) informează că marți, 31 martie 2015, încep tranzacționarea unitățile de fond ale fondului închis de investiții BET-FI Index Invest, administrat de SAI Broker,  se arată într-un comunicat trimis redacţiei.

Unitățile de fond ale BET-FI Index Invest vor fi tranzacţionate pe piața destinată unităţilor de fond. 

Fondul închis de investiţii BET-FI Index Invest a fost lansat în luna mai 2013, serviciile de depozitare şi custodie fiind oferite de către BRD – Groupe Societe Generale. Obiectivul fondului este acela de a oferi investitorilor o performanţă strâns corelată cu cea a indicelui sectorial BET-FI, în condiţii de risc similare.

Conform ultimei situaţii certificate de către depozitarul fondului la data de 27.02.2015, performanţa activului net unitar de la lansarea fondului este de 23,3%. Activele totale ale fondului se cifrau la aproximativ 11,4 milioane lei la sfârşitul lunii februarie 2015, fiind emise un număr de 23.155 unităţi de fond.

Fondul va redistribui investitorilor minim 70% din dividendele pe care le încasează. În urma începerii tranzacţionării unităţilor de fond, investitorii vor avea posibilitatea să desfăşoare operaţiuni cu aceste instrumente financiare, atât prin intermediul pieţei reglementate administrată de către BVB, cât şi în cadrul ofertelor periodice ulterioare (la valoarea activului net unitar), în conformitate cu documentaţia fondului.

Informaţii suplimentare referitoare la fondul închis de investiţii BET-FI Index Invest pot fi accesate pe site-ul SAI Broker, în secțiunea Fonduri Închise de Investiții.

Mai multe detalii despre unitățile de fond listate la Bursa de Valori București sunt disponibile pe website-ul BVB, în secțiunea dedicată unităților de fond.

In this article


Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.