Indicii bursieri Dow Jones şi S&P 500 au înregistrat un nou nivel record după zilele libere de Crăciun pe stil nou

În cea mai liniștită sesiune bursieră din vineri, după zilele libere de Crăciun pe stil nou, indicele bursier american S&P 500 şi Dow Jones Industrial Average au crescut la un nou nivel record.

Indicele Dow Jones Industrial Average a crescut cu 0,13% — la 18.053,71 de puncte, NASDAQ — cu 0,7%, la 4.806,86 de puncte, iar S&P 500 — cu 0,33%, la 2.088,77 de puncte.

Marţi şi joi bursele de valori din SUA au fost închise în legătură cu zilele libere de Crăciun pe stil nou, iar vineri în multe ţări tranzacțiile nu au fost deschise.

Mai devreme, în această săptămână, indicele Dow Jones Industrial Average a înregistrat un nivel record în istoria sa, trecând nivelul de 18.000 de puncte.

Indicele bursier Dow Jones pentru prima data în istorie a trecut de 18,000 de puncte

Potrivit analiștilor, atingerea acestui nivel al indicelui de la sfârșitul anului este un semn încurajator, chiar luând în considerare posibila cădere a prețurilor acțiunilor americane în noul 2015.

„Am avansat destul. Există un consens că economia națională sa îmbunătățit suficient, având un efect mai mare asupra companiilor cu capitalizare mică decât asupra companiilor multinaționale.” – a spus Eric Cinnamond de la Aston/River Road Independent Value Fund.

Pe fonul optimismului general al investitorilor indicii bursieri americani inregistrează o creştere record

Sursa: ria.ru

In this article


Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.