Mandatele administratorilor temporari ai Moldindconbank au fost prelungite

edufin

Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a decis, în ședința din 14 aprilie 2017, prelungirea pentru o perioadă de trei luni a mandatelor administratorilor temporari ai BC „Moldindconbank” S.A., anunță BNM într-un comunicat publicat pe pagina oficială.

Administratorii temporari își exercită mandatul în cadrul intervenției timpurii la BC „Moldindconbank” S.A. care a fost instituită la 20 octombrie 2016, după ce BNM a constatat activitatea concertată a unui grup de persoane ce deținea o cotă substanțială în capitalul social al băncii, în mărime de 63,89 la sută, fără permisiunea Băncii Naționale.

Comitetul executiv al BNM l-a desemnat la 2 februarie 2017, pe Sorin Andrei, cetățean al României, în calitate de administrator temporar al BC „Moldindconbank” S.A.

Sorin Andrei are o bogată experiență în domeniul financiar-bancar, activând anterior în calitate de director executiv de sucursală, director regional-corporate în BCR S.A. (România), vicepreședinte și președinte al Comitetului Director al BCR Chișinău S.A.

BNM informează că, BC „Moldindconbank” S.A. activează în regim normal și prestează toate serviciile, inclusiv cele legate de operațiunile cu depozitele, de creditare și decontări.

Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.