Ministerul Finanțelor a majorat oferta de obligațiuni de stat cu dobândă fixă

Ministerul Finanțelor organizează mâine o licitație nouă de vânzare a obligațiunilor de stat cu dobândă fixă în afara calendarului de desfășurare a licitațiilor de vânzare a valorilor mobiliare de stat.

Acest fapt se datorează cererii mari a investitorilor la acest instrument financiar înregistrată săptămâna trecută, unde oferta Ministerului Finanțelor a fost depășită de cerere cu 61,66% la licitația organizată conform calendarului iar la licitația organizată în afara calendarului, oferta a fost depășită cu 15,83%.

Majorarea ratei dobânzii la acest instrument financiar de la 8,50% la 8,75% a fost un catalizator pentru a-l face mai atractiv.

rata dobanzii la OS fix apr sep 2014

Cum a anticipat echipa Wall Street Moldova, Ministerul Finanțelor majorează volumul ofertei de la 12 milioane la 15 milioane,  ce ii va permite să atragă mai multe resurse financiare pentru a acoperi deficitul bugetar.

Obligațiunile de stat cu rata fixă a dobânzii sunt emise pe un termen de 3 ani şi pot fi cumpărate prin intermediul băncilor licențiate.

În graficul de mai jos putem vedea evoluția volumului cererii şi ofertei la Obligațiuni de Stat cu rata fixă a dobânzii pentru perioada aprilie – septembrie 2014.

Volumul cererii şi ofertei la Obligaţiuni de Stat cu rata dobânzii fixă (apr - sept 2014) part IIIJoin the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.