Pe fonul optimismului general al investitorilor indicii bursieri americani inregistrează o creştere record

sistemul federal de rezerveLuni 22 decembrie 2014, indicii bursieri din Statele Unite ale Americii (SUA), Dow Jones și S&P 500 au crescut la un nivel record pe fondul optimismului general al investitorilor în legătură cu deciziile luate de către Sistemul Federal de Rezerve al SUA.

Indicele Dow Jones Industrial Average a crescut cu 0,87% – la 17,959.44 puncte,  indicele NASDAQ – cu 0,34% până la 4,781.42 puncte, iar indicele  S&P 500 – cu 0,38% la 2,078.54 puncte.

Miercuri 17 decembrie 2014, Sistemul Federal de Rezerve a decis să mențină rata dobânzii de bază la un nivel minim record de 0-0,25%, de asemenea, a promis să o mențină pe o perioadă lungă de timp. În acest context, indicii bursieri din SUA au crescut cu 5% în ultimii trei sesiuni bursiere.

Prognoze negative există pentru piața imobiliară din SUA, unde după raportului Asociației Naționale a Comercianților, numărul de vânzări a imobililor pe piața secundară în luna noiembrie a scăzut cu 6,1% față de luna octombrie – până la 4,9 milioane.

banca federeala de rezerva chicagoAnaliștii au așteptat o scădere a numărului de tranzacții în luna octombrie doar până la 5,2 milioane de la obiectivul inițial de 5,3 milioane de tranzacții. Cifra din luna octombrie a fost revizuită în scădere – la 5,25 milioane de tranzacții.

Între timp, indicele Băncii Federale de Rezerve din Chicago a crescut în luna noiembrie cu 0,73 puncte,  în timp ce experții au prezis o creștere de numai 0,23 puncte.

Strategul de piață Kevin Caron a comentat pentru Bloomberg că acestă decizie a Sistemul Federal de Rezerve este una bună pentru consumătorii americani dar rea pentru dezvoltarea în continuarea a SUA.

Sursa: ria.ruJoin the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.