Statul nu mai deține acțiuni la BC „EuroCreditBank” S.A.

În cadrul licitaţiei de la Bursa de Valori a Moldovei (BVM) de astăzi, Agenţia Proprietăţii Publice de pe lângă Ministerul Economiei a vândut 2,27 mln de acţiuni la preţul nominal de 10 lei ale Băncii Comerciale „EuroCreditBank” S.A. , suma tranzacţiei fiind de 22,7 mln lei, relatează Agenţia InfoMarket.

Noul proprietar al acţiunilor este o persoană fizică ce a primit săptămâna aceasta acordul Băncii Naţionale a Moldovei (BNM) pentru cumpărarea unei cote considerabile într-o bancă comercială.

Potrivit situaţiei din data de 30 septembrie 2014, capitalul social al BC „EuroCreditBank” S.A. era de 108 mln lei; capitalul normativ total – 174,48 mln lei; activele – 360,9 mln lei; depozitele – 135,8 mln lei; portofoliul de credite – 166 mln lei. În vara anului 2013, BNM a interzis băncii să atragă depozite de la persoane fizice din cauza capitalului normativ care era sub limita minimă de 200 mln de lei.

În septembrie 2014, BC „EuroCreditBank” S.A. a anunţat o emisiune închisă de acţiuni, care va fi încheiată până pe 20 noiembrie. Ca urmare, capitalul normativ total va depăşi cele 200 mln de lei necesare, fapt care îi va permite să lucreze cu depozitele persoanelor fizice şi să revină plenar pe piaţă, oferind întregul spectru de servicii bancare.

Sursa: Agenţia InfoMarket

In this article


Join the Conversation

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.