Tranzacții de un miliard de euro realizate în primele patru luni la BVB în creștere cu 36%

Bursa de Valori București

Investitorii de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) au realizat in primele patru luni tranzactii de aproape un miliard de euro, cu 36% peste nivelul inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, folosind diverse tipuri de instrumente financiare (actiuni, obligatiuni, unitati de fond, produse structurate, etc.). Segmentul de actiuni a fost cel mai popular in randul investitorilor, care au tranzactionat actiuni in valoare de 943 milioane de euro.

Luna aprilie 2018 a adus o crestere cu 73% a valorii totale de tranzactionare, comparativ cu luna similara a anului trecut, insumand 195 milioane euro.

Intensificarea activitatii investitionale a fost reflectata de cresterea in primele patru luni ale anului cu 32% a valorii medii zilnice de tranzactionare, aceasta depasind 11 milioane de euro.Valoarea medie zilnica de tranzactionare a crescut in aprilie 2018 cu 78% fata de aceeasi luna a anului trecut si s-a apropiat de 10 milioane de euro.

BET, principalul indice al pietei de capital, care include cele mai tranzactionate 13 companii excluzand SIF-urile, a inregistrat in aprilie doua sedinte consecutive in care a inchis peste pragul de 9.000 de puncte. Prima data cand indicele BET a inchis o sedinta de tranzactionare peste acest nivel a fost pe 15 iunie 2007, in timp ce nivelul maxim a fost inregistrat pe 24 iulie 2007, cand indicele BET s-a situat la 10.813 puncte.

Indicele BET a inchis luna aprilie la un nivel de 8.713 puncte, ceea ce corespunde unui avans de 12,3% dupa primele patru luni, cea mai mare rata de crestere din randul indicilor principali la nivelul burselor din Uniunea Europeana.

Capitalizarea bursiera a companiilor romanesti a depasit 21,5 de miliarde de euro la finalul lunii aprilie 2018, in timp ce capitalizarea tuturor companiilor listate pe piata reglementata a BVB a fost de peste 39 de miliarde de euro in ultima sedinta de tranzactionare a lunii.Sursa: bvb.roJoin the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.