Există multe cărți de investiții, care pot ajuta investitorii să-şi extindă educația lor despre bursă. Această listă evidențiază 20 de cărți măreţe de pe Wall Street pe care fiecare trader trebuie să le citească.
1. How to Make Money in Stocks
Autor: William O’Neil
Această carte este scrisă în stilul clasic a lui William O’Neil, ce descrie dedesubturile sistemului său CANSLIM pentru a identifica viitorii mari câștigători pe piața de valori și cum să calculezi intrările și ieșirile. Aceasta combină analiza fundamentală și tehnică, fiind un bun ghid pentru noii investitori.
2. One Up On Wall St
Autor: Peter Lynch
Această carte este o clasică a investițiilor care va da speranță investitorului individual. Peter Lynch explică cum Wall Street nu poate găsi cele mai bune oportunități de investiții de la început și prezintă pas cu pas modul în care investitorul individual poate găsi următoarea formulă magică.
3. Buffett: The Making of an American Capitalist
Autor: Roger Lowenstein
Această carte aruncă o introspecție asupra mijloacelor și modului de acţiune a Oracolului din Omaha. Gândurile lui Warren Buffett sunt eficiente, iar metodele sale pot genera recompense fructuoase pentru investitorii cu destulă răbdare pentru a le învăța, înțelege și pentru a le aplica în mod corect.
4. Reminiscences of a Stock Operator
Autor: Edwin Lefèvre
Această carte este foarte captivantă. Prezintă povestea uluitoare a unui băiat care a reușit să adune una dintre cele mai mari averi, prin speculaţie, în ciuda faptului că a falimentat de câteva ori în cariera sa. El are nişte sfaturi atemporale pentru investitori („Mi-am făcut întotdeauna banii stând şi nu gândind”), care vă vor ajuta la tranzacționare, ani buni înainte.
5. Market Wizards
Autor: Jack Schwager
Această carte este o colecție de interviuri a unui grup de traderi de succes din anii 1970 / ’80. Experiențele lor sunt interesante și traderii pot trage învățăminte utile din ele. Cu toate acestea, unele dintre ele au fost de succes doar pentru că s-au întâmplat în locul potrivit, la momentul potrivit. Anii 1970 au reprezentat o mare piață ascendentă de mărfuri și unii dintre traderi au profitat de ea. Cu toate acestea, cartea este o clasică ce merită a fi citită. Cea mai recentă carte a lui Jack, Hedge Fund Market Wizards, este, de asemenea, o lectură fantastică.
6. Trade Your Way to Financial Freedom
Autor: Van Tharp
Aceasta este o bijuterie care cuprinde psihologia investitorilor și sistemul de construcție. În timp ce nu poate oferi „Sfantul Graal” (o metodă imbatabilă ce priveşte piețele) pentru tranzacţionare, aceasta vă va oferi elementele de bază de care aveți nevoie pentru a construi un sistem câștigător. Există câte ceva pentru fiecare în această carte.
7. The Intelligent Investor
Autor: Benjamin Graham
Fiind fundamentul pentru investiţii de valoare și pentru succesul pe piață, clasica lui Benjamin Graham a fost vândută în peste 1 milion de exemplare și îşi câștigă locul de cinste pe raftul de cărţi a fiecărui investitor.
8. A Random Walk Down Wall Street
Autor: Burton Malkiel
În prezent, la a zecea sa ediție, această carte este o excelentă lectură pentru cei care încep un portofoliu. Indexare, diversificare, tendințe, bule, valoarea răbdării cuplate cu timpul, alături de mult mai multe concepte de bază, sunt toate pronunțate în cadrul acestei cărţi.
9. Trader Vic—Methods of a Wall Street Master
Autor: Victor Sperandeo
Opinia autorului este ușor părtinitoare în favoarea Școlii Austriece de Economie. Unele dintre metodele sale sunt noi – nu le veți găsi în cele mai multe cărți despre tranzacționare (de exemplu, măsurarea lungimii și amplorii medii a tendințelor primare și secundare pe piață a unui taur / urs, măsurând cotele pentru o schimbare în tendință pe piață). Opiniile sale privind psihologia investitorilor sunt, de asemenea, interesante de citit.
10. Japanese Candlestick Charting Techniques
Autor: Steven Nison
Această carte introduce graficele japoneze, pe care unii investitori le pot considera utile în tranzacționări. La sigur face graficele mai vizuale!
11. The Little Book That Beats the Market
Autor: Joel Greenblatt
Explorează principiile de bază de investiţii pe piața de valori. Cartea analizează dovedita metodă a autorului „formula magică de investiţii” de a depăși performanțele pieței, investind în companii de calitate, la preţuri reduse.
12. Liar’s Poker
Autor: Michael Lewis
Povestea unui insider de la sfârșitul anilor 1980, de la Salomon Brothers. O narațiune interesantă, deși probabil, nu prea profitabilă, despre modul cum funcționează Wall Street. Alte lecturi interesante de Michael Lewis: The Big Short: Inside the Doomsday Machineşi Flash Boys.
13. Alchemy of Finance
Autor: George Soros
Această carte, împreună cu ultima carte a lui Soros, The New Financial Paradigm explică teoria autorului despre reflexivitate și modul în care aceasta se referă la piață. Deși nu poate propune un sistem de comercializare direct, este extrem de bine gândită și aprofundează înțelegerea despre cum funcționează piețele financiare. Cartea poate fi un pic prea densă, dar este plină de recompense pentru cei care sunt dispuși să o citească până la capăt.
14. Fooled by Randomness
Autor: Nassim Taleb
Această carte, care ar merge bine cu „The Black Swan”, explică gândurile autorului despre cum modul aleatoriu joacă un rol mai mare în viața noastră decât ne așteptăm. Pentru traderi, aceasta presupune că riscurile sunt, de obicei, mari decât ne-am aștepta. De asemenea, ar însemna că unele lucruri din lumea financiară nu sunt exact ceea ce par.
15. The Age of Turbulence
Autor: Alan Greenspan
O narațiune interesantă despre economia SUA în ultimii 50 de ani, trăită și văzută prin ochii fostului președinte al Rezervei Federale, Alan Greenspan. A doua jumătate a cărții conține unele dintre propriile gânduri ale lui Greenspan despre economia mondială și despre ce ne poate rezerva viitorul.
16. Extraordinary Popular Delusions and the Madness of Crowds
Autor: Charles Mackay
Tulipomania, South Sea Bubble și schema Mississipi Land sunt obiectul acestei cărţi, care arată cum mentalitatea de turmă a influențat crearea bulelor în epocile trecute. Cartea poate servi drept o lectură interesantă, precum și ca un ghid pentru a face față bulelor viitoare.
17. Common Stocks and Uncommon Profits
Autor: Philip Fisher
Această carte este scrisă de Philip Fisher, succesul căruia este apreciat de Buffett. În epoca finanțelor cantitative, această carte trebuie citită de cei care doresc să înțeleagă cum să inspecteze calitativ o companie.
18. Irrational Exuberance
Autor: Robert Shiller
Ca câştigător al Premiului Nobel 2013 în Economie, Robert Shiller înțelege piețele, petrecându-şi cariera studiind mișcarea lor. Autor a mai multor cărți, Irrational Exuberance explorează modul cum tendințele se transformă în senzaţii și în cele din urmă explodează.
19. When Genius Failed: The Rise and Fall of Long-Term Capital Management
Autor: Roger Lowenstein
O narațiune scânteietoare despre cum unul dintre favoritele fonduri speculative din lume a crescut și cum aceasta a căzut. O atenționare pentru traderi de a-şi menține mintea concentrată asupra riscului și cercul lor de competență.
20. Encyclopedia of Chart Patterns
Autor: Thomas Bulkowski
O lucrare extrem de detaliată, care rivalizează cu „Technical Analysis of Stock Trends” și ar trebui să ofere traderilor o înțelegere completă a modelelor de diagrame. Cel mai greu lucru constă în aplicarea cunoștințelor.