În data de 24 martie 2016, mediul de afaceri din regiunea de nord a Republicii Moldova va beneficia de o sesiune practică privind provocările și oportunitățile aferente implementării Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător UE – Moldova (ZLSAC / DCFTA), precum și modalități de aplicare la sursele existente de finanțare și susținere a antreprenorilor în contextul implementării DCFTA.
Totodată, în contextul implementării DCFTA, antreprenorii vor fi informați despre regimuri și măsuri comerciale curente, infrastructura calității, inclusiv aspecte practice aferente standardelor sanitare și fitosanitare, standarde sanitar- veterinare, etc.
Subiectele incluse în agenda sesiunii vor fi susținute de către experți de renume în domeniu, alături de reprezentanți ai Ministerului Economiei al Republicii Moldova, care vor răspunde și la întrebări din partea antreprenorilor privind derularea afacerii în contextul implementării DCFTA. Menționăm că implementarea DCFTA include o serie de prevederi care vizează reformarea comerțului și politicilor comerciale ale Republicii Moldova, care vor viza modernizarea economică a țării.
Evenimentul este organizat în contextul programului Marea Britanie – Moldova: Asistență pentru reforme, iar seminarele se vor desfășura în mai multe regiuni ale țării cu scopul de a informa antreprenorii despre beneficiile, provocările şi impactul pe care îl are DCFTA asupra activităţii acestora. Anterior, o cercetare calitativă privind nevoile mediului de afaceri din țară privind DCFTA a demonstrat că cca 67% din respondenți cunosc foarte puțin sau nu cunosc despre DCFTA.
Instruiri similare vor avea loc si la Soroca, Ceadâr-Lunga, Ungheni și Chișinău.
Sesiunea practică va avea loc în orașul Bălți, în incinta restaurantului „Oscar”, ora 8:30. Doritorii de a participa la seminar sunt rugați să se înregistreze la: tel 022 21 41 56, [email protected], Elena Iovu / Irina Draguțanu, BDR Associates.
Despre Programul UK – MD: Asistență pentru reforme:
Programul de asistență în domeniul reformelor Marea Britanie – Republica Moldova a început în octombrie 2015, este finanțat de către Guvernul Marii Britanii şi oferă asistență tehnică Moldovei pentru ca țara să devină mai rezistentă la șocurile interne și externe, susţine creşterea economică și stabilitatea. Programul este coordonat de PwC Marea Britanie și PwC Moldova, Centrul Analitic „Expert-Grup”, în strânsă colaborare cu Ambasada Marii Britanii din Chișinău.
Sursa: BDR Associates