BC „BANCA SOCIALĂ” S.A. este supusă unei administrări speciale

Prin Hotărârea Consiliului de Administraţie al Băncii Naţionale a Moldovei (BNM) (process-verbal nr. 253 din 30 noiembrie 2014) a fost instituită administrarea specială asupra BC “BANCA SOCIALĂ” S.A., începând cu 30.11.2014 ora 17.00, se anunţă în comunicatul postat de BC “BANCA SOCIALĂ” S.A..
În calitate de administrator special al Băncii a fost numit Matei Dohotaru, cu atribuţii şi drepturi prevăzute la cap.V2 al Legii instituțiilor financiare.
Pe perioada administrării speciale, drepturile şi obligaţiile acţionarilor, Consiliului Băncii, Preşedintelui şi ale Consiliului de Administrație se suspendă şi se exercită de către administratorul special.
Acest lucru nu trebuie să creeze panică în rândul clienților Băncii.
Conform anunţului guvernatorului BNM, dl Dorin Drăguţanu, BC Banca Socială S.A. funcționează în regim normal și are tot sprijinul necesar din partea Guvernului și al BNM pentru a-și onora obligațiile.
După perioada de administrare specială, care încă nu a fost anunțată, activitatea BC „BANCA SOCIALĂ” S.A. va reveni la regim normal.
BC „BANCA SOCIALĂ” S.A. are planificată la începutul anului viitor efectuarea unei emisiuni suplimentare închisă de acţiuni în valoare de 150 mln lei pentru a-şi întări poziția în sistemul bancar autohton.


Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.