BNM a aplicat sancțiuni foștilor administratori ai Băncii de Economii și Unibank

Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a decis aplicarea sancțiunii de amendă în mărime maximă – 100 252 lei, ceea ce constituie 10 salarii medii pe activități financiare față de foștii membri ai consiliului si organului executiv ai Băncii de Economii S.A. și B.C. „UNIBANK” S.A., anunță BNM pe site-ul oficial.

Sancționarea a fost dispusă pentru încălcarea, în perioada exercitării funcției de administrator, a prevederilor Legii instituțiilor financiare și a actelor normative ale BNM. Încălcările se referă, în principal, la angajarea băncii în operațiuni excesiv de riscante, nerespectarea limitelor și cerințelor privind concentrarea riscurilor la activele (expunerile) băncii, angajarea în activități de manipulare prin nereflectarea în evidența contabilă a unor operațiuni cu denaturarea situației reale a băncii reflectate în situațiile financiare FINREP și prezentarea cu date eronate la BNM a rapoartelor prudențiale.

Aplicarea de către BNM a sancțiunilor nu exclude și aplicarea altor pedepse conform legii, inclusiv a celor penale în cazul constatării faptelor ce constituie infracțiune.

In this article


Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.