BVB lansează Made in Romania – proiect de informare și îndrumare a companiilor cu potențial de creștere

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) lanseaza „Made in Romania” – liga celor 15 companii pentru cresterea economiei romanesti. „Made in Romania” este un proiect unic, organizat pentru prima data in istoria pietei de capital romanesti, pentru a identifica si sustine viitoarele motoare ale economiei locale sau din regiune. Proiectul este realizat impreuna cu Grupul Financiar Banca Transilvania, Google, Mazars si NN. Sustinatorii oficiali ai proiectului sunt Entrepreneurship Academy, Inoveo, fundatia Romanian Business Leaders si portalul start-up.ro.

„Made in Romania: Liga BVB” reprezinta un program special de indrumare ce va avea loc in perioada aprilie – noiembrie 2017. Bursa de Valori Bucuresti si partenerii sai vor ghida 15 companii, oferindu-le training-uri, workshop-uri, oportunitati de dezvoltare a afacerilor, pentru a impulsiona cresterea organica a companiilor. Training-urile oferite vor cuprinde mai multe arii de interes pentru orice companie in crestere, printre care: branding, marketing si tehnici de vanzare, dezvoltarea de produse, consultanta in management, alternative de finantare, raportare financiara, relatia cu investitorii, procesul de listare la bursa si alte subiecte asemanatoare.

„Made in Romania, ca reprezentare exceptionala a antreprenoriatului romanesc, si Bursa de Valori Bucuresti sunt doua entitati care se potrivesc. In acelasi timp, Made in Romania este un concept original care, impreuna cu povestea de crestere a pietei bursiere romanesti, cu platforma AeRO, vasta campanie de educatie financiara si progresele ample in vederea modernizarii ecosistemului de investitii, marcheaza noua fata a Romaniei”, a declarat Ludwik Sobolewski, Directorul General al Bursei de Valori Bucuresti.

Programul „Made in Romania” include mai multe etape: nominalizarea companiilor, selectia unei liste scurte de 50 de entitati si desemnarea finala a celor 15 companii care vor intra in Liga BVB. In perioada 6 – 19 februarie, un Comitet de Nominalizare format din experti locali implicati in mod activ in comunitatea antreprenoriala si de afaceri din Romania va propune majoritatea companiilor nominalizate. In acelasi timp, Bursa de Valori Bucuresti invita toti antreprenorii si reprezentantii companiilor din Romania sa-si prezinte propriile nominalizari prin intermediul unui formular disponibil pe site-ul proiectului: bvbleague.ro.

In a doua etapa, respectiv in perioada 20 – 21 februarie, BVB impreuna cu membrii Comitetului de Nominalizare vor selecta o lista scurta de 50 de companii care vor trece in ultima etapa. Cele 15 companii ajunse in finala vor fi anuntate oficial pe 23 martie 2017 in cadrul primei editii a Bucharest Entrepreneurship Forum, organizat de Bursa de Valori Bucuresti. Un numar de 14 companii vor fi selectate de un Juriu special format din 10 experti de top ai pietei, printre care investitori institutionali, business angels si antreprenori, precum si profesionisti din mediul de afaceri. Juriul se va intruni intr-o sesiune speciala in data de 9 martie la Bucuresti pentru desemnarea finalistilor. Cea de-a 15-a companie va fi votata de public in perioada 23 februarie – 11 martie.

„Prin lansarea Made in Romania dorim sa aducem in centrul atentiei viitoarele stele ale economiei romanesti, si, totodata, dorim sa le ajutam sa creasca si sa le oferim oportunitati unice de dezvoltare. Acesta este un prim astfel de proiect lansat vreodata in Romania, care sustine necesitatea de a oferi training-uri de calitate si indrumare companiilor si suntem mandri ca l-am putut pregati impreuna cu partenerii nostri – Grupul Financiar Banca Transilvania, Google, Mazars si NN Group. Increderea pe care aceste institutii-cheie ne-au acordat-o, precum si onoratii membri ai Juriului si ai Comitetului de Nominalizare sugereaza ca a existat o mare nevoie ca o astfel de initiativa sa apara in Romania”, a declarat Lucian Anghel, Presedintele Consiliului de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti.

Membrii Juriului care au dreptul de a decide cu privire la companiile finaliste sunt:

Lucian Anghel, Presedinte, Bursa de Valori Bucuresti
Razvan Butucaru, Partner, Audit&Financial Advisory, Mazars
Radu Hanga, Director Executiv Strategie – Coordonare Grup, Grupul Financiar Banca Transilvania
Candace Johnson, Presedinte, European Business Angels Network
Felix Patrascanu, Director General, FAN Courier
Florin Pogonaru, Presedinte, Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania
Rares Rusu, Manager Marketing, Google
Ludwik Sobolewski, Director General, Bursa de Valori Bucuresti
Raluca Tintoiu, Director General, NN Pensii
Dochita Zenoveiv, Brand Innovator, INOVEO

Comitetul de Nominalizare, al carui rol este de a prezenta majoritatea nominalizarilor, este format din urmatoarele persoane:

Vlad Andriescu, Redactor sef, Start-up.ro
Piotr Bialowas, Vicepresedinte, INC SA
Laviniu Beze, Presedinte, Asociatia Investitorilor pe Piata de Capital
Vlad Craioveanu, Director General, Impact Hub
Octavian Molnar, Director General, IFB Finwest
Sergiu Negut, Business Angel
Razvan Pasol, Director General, Intercapital Invest
Andreia Radu, Principal Banker, International Finance Corporation (IFC)
Dan Rusu, Analist Senior, Banca Transilvania
Adrian Tanase, Director de Investitii, NN Pensii
Virgil Zahan, Director General, Goldring

Grupul Financiar BT a ales sa incurajeze initiativa BVB implicandu-se in proiectul Made in Romania. Suntem increzatori ca acest proiect respecta principiile noastre de sustinere a companiilor inovatoare din Romania. Sustinerea antreprenorilor romani, in contextul economic actual, reprezinta cheia pentru siguranta si stabilitatea economiei viitorului”, a declarat Radu Hanga, Director Executiv Strategie – Coordonare Grup, Grupul Financiar Banca Transilvania si membru al Juriului.

„Sectorul IMM reprezinta unul dintre pilonii fundamentali ai economiei europene. Mazars se bazeaza pe cultura antreprenoriala. Deci, intelegem dificultatile cu care se confrunta intreprinderile mici si mijlocii si suntem dornici sa dezvoltam instrumente si mecanisme pentru ei, care ii vor ajuta in atingerea scopurilor lor. Parteneriatul nostru a investit in studii la nivel mondial, care ofera analize, know-how si indrumare pentru IMM-uri, oriunde opereaza. Suntem mandri sa contribuim la proiectul Made in Romania, pentru a impartasi cunostintele noastre antreprenorilor locali si sa oferim sprijin si indrumare viitorilor jucatori din piata romaneasca”, a declarat Dino Ebneter, Country Managing Partner la Mazars, unul dintre partenerii acestui proiect.

„NN este un sustinator al initiativelor care dovedesc potentialul de a crea oportunitati economice pentru tineri si pentru societate in general. Proiectul Made in Romania este o astfel de initiativa. Sunt increzatoare ca dezvoltarea antreprenoriatului local aduce avantajul unei cresteri economice mai agile, bazata pe un nivel de productivitate mai mare al fortei de munca”, a declarat Raluca Tintoiu, CEO la NN Pensii si membru al Juriului.

Participarea la acest proiect este gratuita si voluntara. Companiile care au fost desemnate de catre terti vor fi informate cu privire la desemnarea lor si li se va cere sa isi dea acordul pentru a fi luate in considerare in cadrul proiectului. Mai multe informatii despre proiect, desfasurare, precum si formularul de nominalizare sunt disponibile pe website-ul dedicat: bvbleague.ro.

In this article


Join the Conversation

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.