Canada a legalizat tranzacțiile cu Bitcoin

Comisia pentru Valori Mobiliare a Columbiei Britanice din Canada (BCSC) a înregistrat oficial compania investițională First Block Capital Inc care a fost deschisă în orașul Vancouver și prestează servicii investiționale îndreptate spre activele digitale. Compania planifică să lanseze un fond legat de moneda Bitcoin.

Cum informează Coindesk, regulatorul canadian obține astfel accesul la un mecanism unical de monitorizare a tranzacțiilor cu Bitcoin.”Recomandăm insistent că și alte companii din Columbia Britanică, independent că doresc sau nu să solicite licență sau deja sunt companii care gestionează fonduri financiare, să facă legătură cu echipa tehnică a BSCS, dacă planifică să investească resursele sale în monedele criptografice” a anunțat Șeful Secției tehnologii financiare a BSCS, dl Zek Masum.

Înregistrarea First Block Capital Inc dovedește că regulatorul din Canada caută activ abordări spre companiile care doresc să creeze produse și servicii bazate pe tehnologia blockchain.

Hotărârea BCSC se extinde și asupra ofertei publice de monedă (ICO). Agenția fiscală din Quebec a primit deja în registrele sale evidență ICO.

În țările precum Singapore, SUA și China, companiile care planificau ICO, au primit avertismente de la regulatorii pieței de capital. Motivul fiind riscul înalt pentru investitori și evaziuni fiscale posibile prin intermediul ICO. Restricțiile privind ICO vor continua să existe până când vor fi dezvoltate mecanisme de reglementare eficiente în acest domeniu.

Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.