Completează chestionarul! BNM dorește să cunoască opinia utilizatorilor privind statistica sectorului extern

Banca Naţională a Moldovei (BNM) este instituția publică ce are atribuţii de elaborare, analiză şi publicare a statisticii Conturilor internaționale privind evoluția sectorului extern (Balanța de plăți, Poziția investițională internațională și Datoria externă).

În vederea îmbunătățirii acestor statistici, BNM a elaborat și a publicat pe pagina web Chestionarul utilizatorului de date statistice privind sectorul extern al Republicii Moldova. Astfel, se intenționează o înțelegere mai bună a necesitaților utilizatorilor.

Acest chestionar este actual datorită interesului sporit față de statistica sectorului extern. Economia Republicii Moldova este una deschisă, astfel încât sectorul extern are implicații majore asupra ei și scoate în evidenţă problemele sale structurale. O provocare în acest sens este de a trece de la o creştere economică bazată pe consum la una susţinută de investiţii, producţie şi exporturi, aceşti indicatori fiind urmăriţi şi de către partenerii de dezvoltare.

Chestionarul a fost lansat pentru toţi utilizatorii de date statistice privind sectorul extern, indiferent de sfera lor de activitate şi scopul de utilizare a acestor date. Respondenții îl pot accesa în trei versiuni lingvistice – română, engleză și rusă.Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.