Cum să economiseşti corect?

Economisești deci câștigiEste departe de adevăr ipoteza că un leu economisit este un leu câştigat. În realitate este mult mai complicat. Plasaţi un procent de la 5 la 10% din veniturile dvs. într-un cont de economii sau în alte instrumente de investiţii.

Dacă unul dintre scopurile dvs. este să cumpăraţi un obiect scump — un sistem audio sau un aparat electrocasnic, de exemplu — este nevoie să puneţi deoparte o sumă mai mare decât economiile lunare obişnuite pentru a-l putea cumpăra.

Nu cheltuiţi banii pe obiecte scumpe care nu sunt o prioritate pentru moment.

Încheiaţi cu banca dvs. un acord prin care aceasta să poată retrage automat bani din contul dvs., astfel încât o parte din fiecare salariu să fie transferată direct în contul de economii, obligându-vă astfel sa economisiţi înainte de a avea posibilitatea să cheltuiţi. Un astfel de transfer automat vă garantează că puneţi bani deoparte înainte de a începe să achitaţi alte obligaţii.

Cum să economisești corect?

  1. Stabilirea scopului este cea mai importantă. Ca să vă reușească ceva trebuie să înțelegeți foarte clar pentru ce o faceți. Începeți prin a face o evaluare a dorințelor și nevoilor pe care le aveți. Reieșind din acestea stabiliți-vă un obiect important, obținerea căruia să reprezinte motivația principală de a face economii. Pentru o motivare mai bună se recomandă să vizualizați acele lucruri pentru care veți face economii. A fost demonstrat că persoanele ce își vizualizează dorințile, și le realizează mai repede decât cei ce ignoră acest truc.
  2. Evoluția obiectiv situația la moment: veniturile și cheltuielile lunare. Fixarea bugetului vă va permite să depistați și să eliminați cheltuielile inutile și să înțelegeți care vă este adevărata putere de economisire.
  3. Reieșind din acestea realizați un plan: determinați sumele lunare disponibile pe care le puteți transforma în economii. Respectați acest plan, economisiți sistematic. pentru a automatiza acest proces, ca în timp să se întâmple pe nesimțite, vă puteți seta contul cardului salarial în așa fel ca banii să se transfere automat pe un cont de economii.
  4. Banii trebuie să aducă alți bani. Depuneți economiile pe cont de depozit bancar astfel banii dvs. vă vor aduce aduce alți bani și sumele de pe cont vor fi în continuare creștere. Vă recomandă să utilizați depozite cu sistem de capitalizare lunară a dobânzilor, ceea ce înseamnă că cu fiecare lună veți primi dobânda și pentru banii depuși, și pentru dobânzile acumulate anterior.


Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.