Depozitarul Național a hotărât: o nouă emisiune de acţiuni

La adunarea generală extraordinară a acționarilor care a avut loc la 18 iunie 2014, s-a hotărât că în perioada 18 iunie – 8 iulie 2014, Depozitarul Național de Valori Mobiliare (DNVM) v-a desfășura o emisiune suplimentară de acțiuni.

Scopul acestei emisiuni este atragerea resurselor financiare suplimentare pentru majorarea capitalului propriu al DNVM în vederea respectării normativelor obligatorii de suficiență a capitalului propriu pentru participant profesionist la piața valorilor mobiliare în calitate de depozitar central, în vederea corespunderii exigențelor stabilite prin Legii nr.171 din 11.07.2012 privind piața de capital.

Volumul emisiunii este de 1,8 milioane lei divizate în 288 acțiuni cu valoarea nominală de 6 250 lei per acțiune. După această emisiune, DNVM va avea un capital statutar de cca 2,5 milioane lei și va putea corespunde exigențelor Legii.

Această emisiune de acțiuni este de tip închisă, dar în cadrul adunării generale a acționarilor s-a hotărât să se efectueze modificări în statutul DNVM, prin excluderea articolului prin care se interzicea că, acționari ai DNVM pot fi doar participanții profesioniști la piața valorilor mobiliare. În așa mod, această emisiune de acțiuni poate rămâne ultima de tip închis din istoria DNVM.

In this article


Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.