Elevii din România vor învăța la şcoală cum funcționează piața de capital

Elevi din mai multe licee din România vor beneficia în cadrul anului şcolar 2014 – 2015 de un program educațional opţional care îi va învăţa cum funcţionează piaţa de capital, program derulat de organizația Junior Achievement cu sprijinul Bursei de Valori București (BVB) și Intercapital, scrie Bursa.ro.

Potrivit acestuia, elevii vor avea oportunitatea să afle prin intermediul acestui opţional care sunt principalele produse și servicii financiare existente pe o piață și vor învăța care sunt factorii de care depinde o investiție de succes.

Tinerii vor înțelege ce înseamnă și cum funcționeză acțiunile, economia de piață, rentabilitatea, fondurile de pensii și alte concepte economice.

Conceput special pentru elevii de 16 – 19 ani, programul cuprinde o serie de șase activități interactive care pot fi implementate sub formă de curs opțional, extracurricular-cerc sau material auxiliar la cursurile din școală.

Până în prezent, în cadrul programului, peste 2.500 de elevi au vizitat sediul BVB, au participat la deschiderea sesiunilor de tranzacționare și au participat la o sesiune de inițiere în piața de capital.

Sursa: Bursa.roJoin the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.