Ilan Shor este mirat de decizia Curţii Supreme de Justiţie privind Banca de Economii

Fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie al Băncii de Economii (BEM), Ilan Shor, este mirat de decizia Curţii Supreme de Justiţie (CSJ) privind anularea rezultatelor emisiei suplimentare la bancă şi intenţionează să conteste această decizie a CSJ.

„Ne declaram surprinși de aceasta decizie și o vom analiza cu maxima atenție, după care vom apela la toate formele legale pentru a o contesta”, citează INFOTAG comunicatul serviciului de presă al businessmanului.

Potrivit spuselor sale, „Prioritatea consiliului a fost să asigure stabilitatea Băncii de Economii şi dezvoltarea ei în baza criteriilor de performanţă pe care ni le-am impus, lucruri pe care le-am reuşit”.

În ajun Guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei (BNM), Dorin Drăguţanu, a declarat că statul a preluat controlul asupra Băncii de Economii în baza deciziei CSJ din 27 noiembrie. Din acest motiv regulatorul a introdus administrare externă în BEM, suspendând temporar de la îndeplinirea atribuţiilor organele de conducere ale băncii – Consiliul de Administraţie şi conducerea.

În locul acestuia, din 28 noiembrie a fost introdusă administrare externă şi administrator special a fost desemnat şeful secţiei de supraveghere specială la distanţă a BNM, Ion Ropot.

Decizia instanţei de judecată a fost emisă în baza recursului a trei acţionari ai BEM, care deţin în total mai puţin de 1% din acţiunile băncii. În opinia lor, la emiterea emisiei suplimentare au fost încălcate procedurile. CSJ a anulat toate actele normative legate de reducerea cotei statului în bancă în septembrie 2013 de la 56,13% la 33,3%.

Sursa: infotag.mdJoin the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.