Sfaturi de la MAIB pentru a evita cazurile de fraudă social engineering

Moldova Agroindbank atenționează despre intensificarea în Republica Moldova a cazurilor de fraudă social engineering şi îndemnă clienților să fie vigilenţi şi să respecte principalele reguli de securitate:

1. Să nu divulge nimănui informaţiile personale sau datele cardului bancar (numărul de card, data expirării, codul PIN, codul de securitate format din 3 cifre tipărit pe partea verso a cardului, codul de securitate primit prin SMS sau la adresa de e-mail de la bancă pentru efectuarea tranzacţiei în mediul on-line).

2. Să nu transmită cardul persoanelor terţe, să nu lese cardul bancar la vedere şi să nu permită fotografierea sau copierea datelor cardului de către persoane străine.

3. Dacă pentru efectuarea transferului se cer alte date personale sau date ale cardului, să manifeste prudenţă şi categoric să nu divulge informaţia solicitată.

Dacă clienții băncii au întrebări sau orice ezitări în privinţa unei tranzacţii ce urmează să o efectueze, pot să contacteze imediat la numărul de telefon 022 450 603.

Sursa: Moldova AgroindbankJoin the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.