Instrucţiuni pentru a avea o situaţie financiară stabilă

Să deții o situație financiară stabilă nu este un lucru imposibil de obținut. Este necesar să urmezi niște reguli zi de zi. Rezultatul te va uimi!

1. Controlează-ţi cheltuielile

Atunci când vei evalua situaţia financiară, opreşte toate cheltuielile inutile. Poţi reduce cheltuielile în diferite moduri; de exemplu, ai putea decide să nu mai cumperi obiecte costisitoare sau să nu mai mănânci în oraş şi să luaţi masa acasă pentru o perioadă.

2. Estimează-ţi cheltuielile

Primul pas atunci când dorești să înţelegi situaţia financiară este să determini suma de bani de care ai nevoie pentru a-ți achita facturile. Iți recomandăm să utilizezi metoda pe care o prezentăm mai jos, pentru a stabili suma totală de care ai nevoie în fiecare lună.

3. Fixează obiectivele

Stabileşte un obiectiv important. Achită ceea ce este necesar lunar sau într-o perioadă de timp determinată. Poţi să-i încurajezi şi pe cei dragi să participe, astfel încât să vă motivaţi reciproc, până la atingerea obiectivului.

4. Realizează un plan

Pune pe hârtie planul necesar pentru a atinge obiectivul. Acest lucru te poate ajuta să stabilești categoriile de cheltuieli lunare, precum pe cele pentru utilităţi, produse alimentare, serviciile medicale, nevoile pentru cămin şi transport. Nu uita să realizezi un buget pentru situaţii neprevăzute.

5. Monitorizează-ți cheltuielile

Cu ajutorul planului detaliat, monitorizează cheltuielile pentru a găsi o modalitate suplimentară de economisire. Cu cât poţi aloca mai mulţi bani pentru datoriile lunare, cu atât vei ajunge mai rapid să te bucuri de stabilitatea financiară.

6. Achită mai întâi datoriile cu dobânzi mai mari

Dobânda se poate acumula rapid la orice fel de cont şi indiferent de mărimea datoriei, dar asigură-te că achiţi mai întâi datoriile care au dobânzile cele mai mari.

7. Informează-te care sunt dobânzile şi penalizările pentru plăţile întârziate

Evită penalităţile care se aplică pentru datoriile plătite cu întârziere, pentru că acestea se adaugă debitelor deja existente, şi analizează dacă există posibilitatea de a obţine dobânzi mai reduse. Dacă nu poţi efectua o plată, contactează băncile sau societăţile creditoare şi spune-le care este situaţia. Dacă nu înţelegi sau nu ești familiarizat cu termenii din această secţiune, folosește dicţionarul nostru on-line.

8. Rambursează mai mult decât suma minimă

Plătind ceva mai mult decât suma minimă impusă, faci deja un pas important pentru a-ți atinge obiectivele. Acest lucru este valabil mai ales în cazul cardurilor de credit, dar poate fi la fel de adevărat şi pentru un împrumut de consum.

9. Recompensează reuşitele

Angajează-te să duci la bun sfârşit obiectivul pe care ţi l-ai propus şi nu lăsă nimic să te abată de la acest scop. Împărtăşeşte scopurile tale unei persoane apropiate; ea poate să te ajute să fii „onest” faţă de tine însuşi, monitorizându-te regulat, pentru a vedea cum te descurci.

10. Fii răbdător

Probabil că ai ajuns în această situaţie în timp, prin urmare trebuie să înţelegi că nu vei ieşi din ea de pe o zi pe alta. Păstrează motivaţia şi nu uita că plata datoriilor va schimba mult perspectiva. Merită efortul!

Realizarea unui buget presupune compromisuri, dar recompensele merită efortul!



Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.