IPO-rile – o sursă importantă de venit pentru operatorul Bursei de Valori din Londra

London Stock Exchange Group Plc (LSE), operatorul Bursei de Valori din Londra, raportează creşterea cu 20% a vânzărilor sale în primul trimestru fiscal, în baza veniturilor din ofertele publice iniţiale (IPO) lansate pe această piaţă, scrie Bursa.ro.

În intervalul aprilie – iunie 2014, veniturile LSE din vânzări au însumat 299,9 milioane de lire sterlie (513 milioane de dolari), comparativ cu 249,7 milioane de lire în acelaşi interval din 2013. Veniturile totale ale LSE au sporit cu 16% în perioada de raportare, la 323,9 milioane de lire.

Divizia Pieţe de capital din cadrul LSE şi-a majorat veniturile cu 16%, în condiţiile în care numărul IPO-urilor de la LSE a crescut de peste două ori, la 78, de la 33 în perioada aprilie-iunie 2013.

„Suntem mulţumiţi de revenirea continuă a pieţei IPO-urilor”, a declarat directorul executiv al LSE, Xavier Rolet, adăugând: „A crescut atât numărul companiilor care se alătură pieţelor noastre, cât şi sumele obţinute din listări”.

LSE informează că pregăteşte prospectul pentru o ofertă de drepturi necesară obţinerii finanţării pentru achiziţia „Frank Russell” Co., deţinătorul „Russell Investments”. Tranzacţia de preluare valorează 2,7 miliarde dolari.

Sursa: bursa.ro

In this article


Join the Conversation

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.